Bentley spuit 90 jaar oude lak op nieuwe auto's

'Heritage Paint'

Bentley

Bentley heeft een manier gevonden om meer te doen met zijn erfgoed. Het brengt 15 kleuren die in het verleden zijn gebruikt terug op de markt, voor klanten die graag iets speciaals willen.

Bentley Mulliner, dat zich bezighoudt met de bijzonderste maatwerkprojecten bij Bentley, biedt schatrijke klanten voortaan een extra optie aan. Die kunnen namelijk uit 15 extra lakkleuren kiezen, die ieder hun wortels diep in het verleden van Bentley hebben. Twee moderne Bentleys hebben al zo'n 'oud kleurtje' gekregen om het even voor te doen.

Om te beginnen is er de Flying Spur V8 die in 'Sage Green' is gespoten. Een zeer lichte, groene lakkleur die in de jaren 50 werd gebruikt door Bentley. Vooral op de Bentley S2 was dit een redelijk veelvoorkomende kleur voor het dak, bij een two-tone kleurstelling. Het tweede voorbeeld is een Continental GT Convertible die in 'Dove Grey' is uitgevoerd. Dat is de oudste kleur uit het 'heritage'-pallet, want deze kleur staat al op de schappen bij Bentley sinds de jaren 30. Eén van de andere opties is een speciale two-tone kleurstelling, Claret genaamd, bekend van de Bentleys waarmee Koningin Elizabeth II zich regelmatig laat rondrijden.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.