Bentley Flying Spur Mulliner: het nieuwe toppunt

Moet de Mulsanne doen vergeten

Bentley Flying Spur Mulliner Collection
Bentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner CollectionBentley Flying Spur Mulliner Collection

De Flying Spur wordt tegenwoordig door Bentley naar voren geschoven als de ultieme sedan. Tijdens de Monterey Car Week krijgt hij een zetje naar de top van Mulliner: dit is de Bentley Flying Spur Mulliner.

Bentley bouwt het oude topmodel Mulsanne niet meer. Dat betekent dat de Flying Spur nu volgens het merk de rol van ‘beste sedan ter wereld’ vervult. Daarover valt te twisten, maar feit is dat de Flying Spur een zetje naar de top krijgt van Bentley. Dat doet het merk door een Mulliner-versie te presenteren.

Mulliner is Bentleys personalisatie-afdeling en levert binnen het Mulliner Collections-aanbod ultraluxe en extra fraai afgewerkte modellen. De kleuren en leersoorten die je hier ziet zijn uiteraard slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is, maar toch heeft dit rijdende canvas van Mulliner een hele reeks unieke herkenningspunten. Zo is er de grille, van een ‘Double Diamond’-type dat we eerder op de Continental GT Mulliner en Continental GTC Mulliner vonden. Er zijn prachtige, exclusieve Mulliner-wielen in 22-inch, met daarin een Bentley-B die net als bij Rolls-Royce rechtop blijft staan als de auto rijdt. De ‘flying B’ op de neus is verlicht, hoewel we dankzij Rolls-Royce-weten dat dat in Europa niet mag.

Bentley Flying Spur Mulliner Collection

Wie de deur opent wordt meteen verwelkomd door een verlichte instaplijst met daarop het woord  ‘Mulliner’. Dat woord is ook met de hand in de stoelen gestikt. Het leer is afgewerkt in wat Bentley een ‘diamond in diamond’-motiefje noemt, enigszins vergelijkbaar met wat er in de grille gebeurt. Het interieur is voor deze speciale uitvoering verkrijgbaar in acht verschillende kleurencombinaties. Tal van details, zoals de elektrisch uitklappende tafeltjes voor achterpassagiers, maken het feest compleet.

De Bentley Flying Spur Mulliner is er naar keuze met V8 of W12, maar ook ‘gewoon’ als V6 Hybrid. Dat scheelt toch weer wat bpm.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.