Nieuwe topman voor Ferrari

Uit de techwereld

Vigna

Ferrari heeft na een half jaar durende zoektocht een nieuwe CEO. Benedetto Vigna, afkomstig uit de technische industrie, heeft de taak om het illustere Italiaanse merk verder klaar te stomen voor de toekomst.

De 52-jarige Vigna werkt momenteel bij het bedrijf STMicroelectronics, waar hij de afdeling 'Analog, MEMS (Micro-electromechanical Systems) en Sensors' leidt. Inderdaad, dat zijn de microchips waaraan momenteel zo'n tekort is in de auto-industrie. Ook is hij lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf. Ferrari kiest Vigna uiteraard niet zonder goede redenen. De Italiaan moet er de komende jaren voor gaan zorgen dat Ferrari mee gaat met de tijd en een voorsprong opbouwt ten opzichte van de concurrentie. Het merk beschouwt de kennis en ervaring van Vigna in de technische industrie daarvoor als zeer waardevol.

Bij Ferrari staan de komende jaren flink wat veranderingen op stapel. Zo heeft het merk al bevestigd dat in 2025 het eerste volledig elektrische raspaardje op de markt komt. Welke vorm die EV precies aanneemt is nog niet helemaal helder, maar het zou goed kunnen dat het om een SUV gaat. Voor Ferrari-puristen is dat waarschijnlijk een behoorlijke cultuurshock, maar aan de SUV valt hoe dan ook niet te ontkomen. De Purosangue komt er namelijk sowieso. Die krijgt naar verwachting wel gewoon een benzinemotor, zij het met hybride ondersteuning.

Vigna start vanaf 1 september aan zijn nieuwe functie bij Ferrari. Hij volgt interim-CEO John Elkann op, die na het aftreden van Louis Camilleri de honneurs waarnam.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.