AW 100: Staatssecretaris Weekers meest invloedrijk

Staatssecretaris Weekers meest invloedrijke persoo
AutoWeek publiceert in de editie van woensdag 29 mei a.s. de 'AutoWeek 100', de lijst met de honderd invloedrijkste mensen in de Nederlandse autosector. Net als vorig jaar neemt staatssecretaris Frans Weekers van Financiën de hoogste positie in.

Het is intussen een goede traditie geworden, de AutoWeek 100. Bovendien is het in de autosector inmiddels een veelbesproken lijst, zo merkte de redactie van AutoWeek met name de afgelopen dagen. AutoWeek publiceert het overzicht voor het tweede achtereenvolgende jaar.

Onder leiding van AutoWeek-redacteur Roy Kleijwegt wordt continu uitvoerig onderzoek gedaan naar de invloed die de verschillende mensen binnen de autosector uitoefenen. En 'invloed' bestaat dan niet alleen uit omzet of verkoopaantallen, het is ook netwerk, aanzien en in hoeverre iemands beslissingen of acties gevolgen hebben voor anderen. Na tal van gesprekken met ingewijden, na statistische research en in nauw onderling overleg heeft de redactie van AutoWeek deze tweede 'lijst der lijsten' kunnen samenstellen.

De staatssecretaris van Financiën in kabinet-Rutte II, Frans Weekers, is volgens de AutoWeek 100 met afstand de machtigste man in de Nederlandse autosector. De top 10 van de lijst bestaat verder uit: Janus Smalbraak (Pon), Evert Louwman (Louwman Group), Rolf Lauret (Autobinck), Guido van Woerkom (ANWB), Hans van der Valk (Pon), Henk van der Kwast (Stern), Angelique Berg (ministerie van Financiën), Berno Kleinherenbrink (Leaseplan Nederland) en Richard Sikkel (Athlon Car Lease International).

De volledige AutoWeek 100 wordt gepubliceerd in AutoWeek nr. 22, vanaf woensdag 29 mei verkrijgbaar in de winkels. In de dinsdagversie van het (online) AutoWeek Journaal geeft samensteller Roy Kleijwegt alvast een toelichting en is onder meer een eerste reactie van staatssecretaris Weekers te zien. Bekijk de uitzending

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.