AutoWeek-spot: zonnige Jaguar XF!

Jaguar XF spyshots
Jaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshotsJaguar XF spyshots
Dat je nergens veilig bent voor de ontwikkelingen in autoland, blijkt wel uit de volgende reeks spyshots. Op Tenerife stond de compleet nieuwe Jaguar XF te marineren in de zon!

Zit je lekker van de zon te genieten op Tenerife, valt je oog opeens op de hagelnieuwe Jaguar XF. Het overkwam onze eigen Jan Lemkes uit de AutoWeek-familie, die uiteraard in luttele seconden z'n camera op de nieuwe Brit had gemikt.

De huidige XF draait in de basis alweer mee sinds 2008, en daarmee is het niet meer de meest frisse in z'n segment. Een opvolger staat op de planning, en een bijna in winterkledij-gewikkeld testexemplaar stond zomaar langs de stoep op het Canarische eiland. De XF lijkt in de lengte behoorlijk te groeien ten opzichte van de huidige, iets dat de beenruimte achterin ongetwijfeld ten goede gaat komen.

Vanbuiten krijgt de XF designelementen van z'n kleinere broer mee en onderhuids monteert Jaguar - net als bij de XE - een aluminium basisstructuur. Overigens valt ook het doek voor de huidige motoren, die worden ingewisseld voor Jaguars eigen Ingenium-motoren.

Volgende maand staat de XF te schitteren in New York. We verwachten dat de XF in het derde kwartaal z'n tropische klimaatje inlevert voor de Nederlandse weertypen. De XE kennen we dan alweer even, dus dan kan Jaguar z'n volle aandacht z'n 5-serie en E-klasse concurrent vestigen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.