AutoWeek-lezer spot: zevenzits SsangYong!

Grote broer voor Tivoli onderweg

Spyshots SsangYong XLV
Waar zouden we toch zijn zonder onze oplettende lezers. Dankzij de alertheid van AutoWeek-lezer Alphons Stetter hebben we namelijk een nieuwe zevenzits-SsangYong op de site!

AutoWeek-lezer Alphons Stetter bevond zich onlangs op de A75 in Frankrijk en kwam daar een hele rits SsangYongs tegen. Tussen de reeds bekende Tivoli's viel zijn oog op twee ingepakte modellen. Dat klinkt als nieuws!

We zien inderdaad twee met camouflagemateriaal bedekte Koreaanse SUV's die overduidelijk gelijkenissen vertonnen met de nog kakelverse Tivoli. Terwijl de Tivoli een compacte cross-over is, lijkt het hier gekiekte model het over een andere boeg te gooien. Wie de nog naamloze auto bekend voor komt, die kunnen we geruststellen. In Genève toonde SsangYong in 2014 namelijk de XLV Concept: een soort Tivoli XXL die plek biedt aan zeven personen. Dankzij informatie van Maleise media schreven we niet veel later dat we dit jaar een productiemodel te zien zouden krijgen. Het lijkt erop dat we die nu te pakken hebben. Mogelijkerwijs krijgen we tijdens de IAA van Frankfurt meer te zien van de ruimtelijke Koreaan.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.