Automobili Pininfarina kondigt tweede concept-car aan

Nieuwkomers op komst!

Pininfarina-portfolio

Automobili Pininfarina meldt dat het een nieuw studiemodel achter de coulissen heeft staan. Daarnaast legt het merk uit waar het de komende jaren naartoe wil.

Automobili Pininfarina is de tak van Pininfarina die meer doet dan slechts auto's tekent. Met de Battista lanceerde het merk, in nauwe samenwerking met het Kroatische Rimac, een volledig elektrische hypercar. Pininfarina wil echter meer dan slechts heftige EV's op de weg zetten. Het bedrijf liet eerder al weten dat het op termijn zijn aandacht vestigt op SUV's en het lijkt erop dat daar volgend jaar iets concreets van wordt getoond.

Automobili Pininfarina meldt namelijk dat het volgend jaar de Pura Vision Concept laat zien, een 'luxury car'. Fatsoenlijk beeldmateriaal geven de Italianen nog niet vrij, maar in augustus liet Pininfarina al een teaservideo zien waarin een gelijknamig kleimodel werd getoond. De daadwerkelijke showauto volgt dus volgend jaar. Op een nieuwe teaserafbeelding laat Automobili Pininfarina zijn beoogde portfolio al zien, al staan alle modellen minus de Battista onder een doek. We zien in ieder geval links een SUV-achtige, terwijl de Battista wordt geflankeerd door twee types die in sedanvorm lijken te zijn gegoten.

Samen met Bosch ontwikkelt Automobili Pininfarina een modulair elektrisch platform, dat de fabrikant voor uiteenlopende modellen wil gebruiken.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.