Audi zet hypercar-project op pauze

Audi R10 (illustratie Milos Dvorak)
Audi zou druk bezig zijn met de ontwikkeling van een supercar die boven de R8 zou worden gepositioneerd. Naar verluidt is het project nu in de ijskast gezet.

Volgens Car & Driver is de auto, die onder codenaam Scorpion ontwikkeld werd, voorlopig in de ijskast geparkeerd. Het apparaat zou grote delen z'n techniek lenen van de R18 e-tron quattro die over een diesel-hybride aandrijflijn beschikt.

Audi zou de komende tijd z'n tijd en geld liever steken in de ontwikkeling van de spiritueel opvolger van de Quattro, misschien wel een van de meest legendarische Audi's aller tijden. De heropleving van Audi's smaakmaker komt volgens de geruchtenmolen op een aangepast onderstel van de A5 te staan. Onder de kap zou het kloppend hart van de RS7 moeten komen te liggen.

De über-Audi, waarvan het niet bekend is of-ie überhaupt ooit nog zal komen, had het de LaFerrari en de McLaren P1 moeilijk moeten maken, de neusjes van de zalm in hypercarland. Ook het voormalig hoofd van Audi's Research & Development-tak, Wolfgang Durheimer, zag het helemaal zitten met de Scorpion. De auto zou 'simpelweg de absolute top in supercarland' moeten worden. De pauzeknop is ingedrukt, nu maar wachten op de Quattro.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.