Honda schroeft productie terug wegens tekorten

Trend

Honda Jazz Hybrid

Honda ziet zich genoodzaakt om de Japanse productie terug te schroeven. De reden is een teruglopende aanvoer van computerchips.

In Japan wordt de productie van Honda deze maand teruggeschroefd met pakweg 4.000 auto's, meldt Nikkei. De reden die gegeven wordt, is een teruglopende aanvoer van computerchips. De aanvoer en huidige voorraad zou niet voldoende meer zijn om de productie bij te benen. Het mag geen verrassing heten dat productievertraging bij de toeleverancier vanwege het coronavirus de grootste oorzaak is. Vooral de productie van de Fit, bij ons bekend als de Jazz, blijkt erdoor geraakt te worden. Honda vreest naar verluidt voor een exponentieel groeiend probleem, waardoor er mogelijk in maart al 'enkele tienduizenden auto's' minder gebouwd zijn dan gepland.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Honda met een dergelijk probleem geconfronteerd wordt. Dichterbij huis, in het Engelse Swindon, moest men eerder deze week de fabriek een paar dagen stilleggen wegens een tekort aan onderdelen. Niet alleen corona maar ook de Brexit zou daar een rol in hebben gespeeld. Die productie is inmiddels weer hervat. Ook is Honda niet de enige fabrikant waar tekorten nijpende situaties beginnen op te leveren. Volkswagen vreest in Duitsland voor een productie-uitstel van 'tot mogelijk 100.000 auto's' wegens teruglopende levering van onderdelen.

PRIVATE LEASE Honda Jazz

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum