'Audi R8-opvolger volledig elektrisch'

Maar of-ie nog R8 heet?

Audi R8 e-tron

Audi brengt vanaf 2026 alleen volledig elektrische modellen uit. Wie hoopt dat Audi voor die tijd nog een opvolger van de R8 uitbrengt met een verbrandingsmotor, moeten we helaas teleurstellen.

De Audi R8 is aardig op leeftijd aan het raken. De tweede generatie stamt uit 2015 en werd in 2018 gefacelift. Het lijkt er dan ook op dat de R8 niet heel lang meer te gaan heeft en liefhebbers van benzinegeweld kunnen er maar beter nog even van genieten. Een eventuele opvolger van de R8 krijgt namelijk geen V10 meer als kloppend hart. Ook geen V6 met elektro-ondersteuning of iets dergelijks. Nee, Audi Sport zet voor zijn modellen volledig in op elektrificatie. Dat bevestigt het hoofd product marketing, Linda Kurz, van Audi Sport tegenover CNET.com.

Dat betekent vooral dat RS-modellen op den duur kennismaken met elektro-ondersteuning of, zoals de E-Tron GT, volledig elektrisch worden. De R8 is een verhaal apart. Voor 2026 zou er (gezien de leeftijd van de huidige R8) al een opvolger kunnen verschijnen die ook nog deels op brandstofkracht vooruit komt, maar dat lijkt dus niet te gaan gebeuren. "Het R-segment wordt volledig elektrisch", aldus Kurz.

Of er een directe opvolger komt die ook weer de naam R8 draagt, is nog niet bekend. R8 e-tron zou een logische naam zijn als de auto verder ongeveer dezelfde filosofie volgt. Die naam was er ook al eerder. In 2015 presenteerde Audi al een R8 e-tron, een volledig elektrische 460 pk en 920 Nm sterke elektrosporter die in 3,9 seconden naar 100 km/h srintte en een actieradius van 450 km (NEDC) had. Daarvan zijn echter minder dan 100 exemplaren gemaakt.

PRIVATE LEASE Audi R8

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (116) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.