'Audi Q7 krijgt eerste plug-in diesel Volkswagen'

'Audi Q7 krijgt eerste plug-in diesel Volkswagen'
Het heeft een tijdje geduurd, maar ook de Volkswagen Group is inmiddels bezig met de plug-in hybrideversies van volumemodellen. Tot nu toe hebben ze allemaal een benzinemotor als range-extender, maar daar komt verandering in met de komst van de Audi Q7.

Het nieuws komt van Automotive News, dat met een bron binnen het concern heeft gesproken. De Q7 plug-in diesel zal niet alleen in Europa op de markt komen: Audi heeft ook de Verenigde Staten op de korrel.

De Q7 met plug-in hybride aandrijflijn zal niet meteen op de markt komen: eerst is het de beurt aan de versies met conventionele verbrandingsmotor.

De Audi SUV krijgt nog een belangrijke primeur van het concern, want de Q7 wordt de eerste auto die op het nieuwe, veel lichtere SUV-platform van de Volkswagen Group staat. Later zal ook bijvoorbeeld de Bentley SUV deze basis gebruiken.

Tot slot komt er nu waarschijnlijk ook een SQ7. De eerste generatie moest een S-versie ontberen, als was er voor de liefhebbers van snelheid wel de extreme Q7 V12 TDI.

De Audi Q7 is strikt genomen niet de allereerste auto met plug-in hybride diesel van de Volkswagen Group, want de XL1 heeft ook al zo'n aandrijflijn. Die wordt echter slechts in beperkte aantallen geproduceerd, waar de Q7 ongelimiteerd in productie gaat.

PRIVATE LEASE Audi Q7

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.