Dít is de Audi Q2

Kleine broer Q3 is los

Audi Q2
Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2Audi Q2
Einde invuloefening: Audi heeft de Q2 aan de wereld voorgesteld, een nieuwe cross-over die tussen een trede onder de Q3 gepositioneerd is.

Na een hele reeks teasers heeft Audi nu het doek getrokken van de complete Q2, de kleine broer van de Q3.

We zien een auto met een iets aflopende daklijn en relatief grote lichtunits aan de voorzijde. Ook de achterkant wijkt af van die van de reeds bekende Q-modellen. In plaats van horizontaal georiënteerde lichtunits komen we hier vierkante exemplaren tegen. Van opzij springen vooral de grijze C-stijljen inhet oog.

Audi meldt trots 'techniek uit hogere segmenten' naar de Q2 te hebben gehaald. We lezen over een optioneel touchpad om het infotainmentsysteem mee te bedienen. Wi-Fi hotspot, een digitaal instrumentenpaneel (12,3-inch metend) en een head-up display: alles is te krijgen.

Adaptieve cruise-control, verkeersbordherkenning, veiligheidssystemen genoeg. De 4,19 meter lange en 1.205 kilo wegende cross-over - Audi noemt het nu een SUV - kan zelfstandig parkeren. De bagageruimte meet 405 liter. Met de bank plat kan 1.050 liter meegezeuld worden.

Op de motorenlijst komen drie TFSI- en drie TDI-motoren te staan die in vermogen variëren tussen de 116 en 190 pk. DSG-transmissies en vierwielaandrijving staan op de optielijst. Komende herfst verschijnt de auto's bij de dealers.

Video

PRIVATE LEASE Audi Q2

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (264) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.