Audi: 'e-tron blijft'

Nieuwe badge op komst

Audi SQ8 e-tron Sportback

Mercedes-Benz lijkt zijn EQ-label op termijn aan de wilgen te hangen, maar Audi lijkt de paraplu waaronder het zijn elektrische modellen hangt nog lang niet dicht te klappen.

Diverse autofabrikanten hebben voor hun volledig elektrische modellen een aparte lijn bedacht. BMW hangt ze aan het i-label, Hyundai en Kia gebruiken de Ioniq- en EV-aanduidingen voor hun volledig als elektrische auto ontwikkelde modellen en Mercedes-Benz schaart ze onder het EQ-label. Onlangs schreef het Duitse Handelsblatt dat Mercedes-Benz vanaf volgend jaar het EQ-label aan de wilgen hangt. Voor de Europese markt geen vreemd voornemen, aangezien er vanaf 2035 enkel nog uitstootvrije auto's in de EU verkocht mogen worden. Audi lijkt echter niet van plan zijn EV-aanduiding naar het hiernamaals te verwijzen.

Audi gebruikte zijn 'e-tron'-aanduiding aanvankelijk voor plug-in hybriden, maar met de komst van de E-Tron geheten SUV in 2018 - die nu Q8 e-tron heet - wijst 'e-tron' op een volledig elektrische aandrijflijn. In gesprek met Top Gear zegt Audi-designbaas Marc Lichte dat 'e-tron' voorlopig gewoon blijft. Volgens Lichte is 'e-tron' voorlopig belangrijk in Audi's naamgeving. Marc Lichte hint zelfs naar de komst van nóg een label om onderscheid te maken tussen verschillende soorten modellen. Wat dat precies wordt, moet aan het eind van dit jaar duidelijk worden.

De elektrische e-tron-familie bestaat in Europa momenteel uit de Q4 e-tron. Q4 e-tron Sportback, Q8 e-tron, Q8 e-tron Sportback en RS E-Tron GT. Daar komen de komende jaren nog de Q6 e-tron en A6 e-tron (Avant) bij. In China verkoopt Audi overigens ook de Q2L E-tron en een Q5 e-tron.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.