Audi A8 (D5) - Facelift Friday

De scherpe kantjes eraf

Audi A8 Facelift Friday
Audi A8 Facelift FridayAudi A8 Audi A8Audi A8 2017 d5Audi A8Audi A8 HorchAudi A8 FaceliftAudi A8 SportpakketAudi A8Audi A8Audi A8 FaceliftAudi A8Audi A8 Facelift

De Audi A8 introduceerde in 2017 de scherpe, ‘puntige’ tekenstijl die Audi sindsdien op allerlei andere modellen toepaste. Met de facelift van de A8 gaan juist die scherpe kantjes er weer af, maar is dat ook een verbetering?

De laatste keer dat een Audi-front op écht schokkende wijze op de schop ging, was vermoedelijk toen de A8 D3 werd voorzien van de ‘single frame-grille’. Dat vonden we toen heel wat, al is dat grote hekwerk naar hedendaagse maatstaven bijna ingetogen.

De facelift van de huidige A8, generatie D5, is minder revolutionair. Tegelijkertijd brengt deze vernieuwingsronde eigenlijk meer nieuws. Behalve de grille zijn namelijk ook de koplampen en de bumper anders dan voorheen. Onderstaande ‘schuifplaat’ laat als altijd goed zien waar het nieuws zit, en dat is bijna overal. De grille is wat meer afgerond en minder ‘puntig’. Het breedste punt is smaller, maar ook hoger in de neus geplaatst. Bovendien is de onderkant van de grille juist breder en dat levert een duidelijk andere aanblik op. De koplampen kregen aan de onderzijde uitlopers, terwijl de openingen daaronder een stuk meer rechtop lijken te staan. Het verruilen van horizontale voor verticale lijnen levert een front op dat als geheel wat hoger en imposanter moet ogen.

Ook nieuw is het feit dat je de grille – en alle andere chroom-accenten- nu ook in het zwart kunt bestellen. Dat is een variant op het eveneens nieuwe S Line-exterieurpakket, dat de A8 voor het eerst in de geschiedenis van sportieve accenten voorziet.

“Ik heb er nu een tijdje aan kunnen wennen, en ben voor mezelf tot de conclusie gekomen dat ik het wel een verbetering vind”, liet ondergetekende zich tot zijn eigen verbazing ontvallen in de meest recente video over de Audi A8. Leuk hoor, maar het gaat er natuurlijk om wat jíj vindt. Stemmen maar!

PRIVATE LEASE Audi A8

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.