'Audi A2 komt niet'

Audi A2 Concept
Volgens het Britse Autocar gaat de Audi A2 zoals we die in september 2011 als concept zagen niet in productie. De studie, waarin je duidelijk de lijnen van de eerste Audi A2 ziet, zou het antwoord op de BMW i3 moeten zijn. Die elektrische anders-dan-anders-BMW komt al dit jaar op de markt.

Volgens Autocar komt de A2 niet omdat ze bij Audi lering hebben getrokken uit de eerste A2, een project dat vroegtijdig ten einde kwam. Het leek erop dat het met tonen van de A2 Concept in september 2011 nu de tijd wel rijp leek voor een A2. De A2 Concept van anderhalf jaar geleden beschikt over een elektrische aandrijflijn, met een elektromotor van 116 pk. In 2015 had hij op de markt moeten komen. De A2 Concept is van aluminium, net als de 'oer-A2' en heeft een geheel vlakke bodem.

De woordvoerder van de Nederlandse Audi-organisatie kan het schrappen van de nieuwe A2 niet bevestigen. "De eerste Audi onder de e-tron-vlag wordt in elk geval de A3 e-tron. Die plug-inhybride komt in 2014 op de markt." E-tron staat bij Audi voor plug-inhybride of een geheel elektrische aandrijflijn.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.