'Aston Martin werkt aan zes-in-lijn'

Mogelijk met hybride-ondersteuning

Aston Martin Vantage

Aston Martin werkt aan een eigen zescilinder lijnmotor, een benzineblok dat op termijn de van AMG-afkomstige V8 moet vervangen. Althans, dat schrijft het Engelse Autocar.

In 2013 omarmden Aston Martin en het Duitse AMG elkaar. Aston Martin zou techniek van AMG gaan toepassen in zijn modellen, iets dat al naar voren komt onder de motorkappen van de DB11 en de Vantage, waar een biturbo 4.0 V8 uit Affalterbach huist. Het Engelse Autocar schrijft op basis van "[...] een bron met banden met Aston Martin" dat Aston Martin een zes-in-lijn aan het ontwikkelen is die op termijn de achtcilinder van AMG overbodig moet maken. Volgens Autocar was de samenwerking tussen Aston Martin AMG slechts van tijdelijke aard.

De zescilinder zou volgens de Engelsen mogelijk een afgeleide kunnen zijn van de 5,2-liter V12 die het merk nog in de schappen heeft liggen. De zes-in-lijn krijgt mogelijk  bijval van elektrokracht. Die samenstelling, een zes-in-lijn-benzinemotor met elektro-ondersteuning, komen we bij Mercedes-Benz al tegen in de 53 AMG-modellen.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.