Aston Martin neemt tweede fabriek in gebruik

Tweede productielocatie voor Aston Martin

Aston Martin Newport Pagnell
Aston Martin heeft zijn oude fabriek in Newport Pagnell officieel in gebruik genomen. Opvallend gegeven: eigenlijk heeft het merk die productiefaciliteit nooit verlaten.

Aston Martin maakt trots melding van het feit dat het zijn in 1955 voor het eerst in gebruik genomen fabriek nu officieel heeft bestempeld als zijn tweede productielocatie. Aston Martin gaat er 25 exemplaren produceren van de DB4 GT Continuation, de oorspronkelijk in 1959 gelanceerde raceversie van de DB4. Die auto wordt bijna helemaal volgens originele specificaties gebouwd, al is hij op bepaalde punten gemoderniseerd.

Daarmee is de DB4 GT dus terug op de plek waar hij bijna zestig jaar geleden voor het eerst werd gebouwd. Feitelijk gezien heeft Aston Martin zijn fabriek in Newport Pagnell nooit verlaten. Hoewel Aston Martin in 2003 zijn hoofdkwartier verhuisde naar Gaydon rolde de Vanquish er tot 2007 van de band. Daarna trok Aston Martin Works erin, de afdeling van Aston Martin die zich vooral bezighoudt met zaken als restauratie en onderhoud van klassieke Aston Martins .

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.