Aston Martin DBX Concept: elektro-cross-over

Aston Martin DBX Concept
Aston Martin DBX ConceptAston Martin DBX ConceptAston Martin DBX ConceptAston Martin DBX ConceptAston Martin DBX ConceptAston Martin DBX ConceptAston Martin DBX ConceptAston Martin DBX Concept
Aston Martin heeft naast de Vulcan meer nieuws te melden. Geheel vanuit het niets presenteren de Britten de DBX Concept!

Aston Martin gooit alle tradities overboord en presenteert op de Zwitserse beursvloer deze DBX Concept. Zo op het eerste gezicht lijkt het een coupé, maar als je dichterbij komt, valt op dat hij wel erg hoog op de poten staat. Aston Martin lijkt hier dus echt te experimenteren met het cross-overconcept!

De DBX Concept is bovendien geheel elektrisch én beschikt over vierwielaandrijving. Volgens Aston Martin is het studiemodel bedoeld om "de conventionele denkwijze in dit segment te doorbreken". Wel wordt benadrukt dat het nog geen productierijp model is, maar er komt wel degelijk een soortgelijk model, aldus CEO Palmer.

Er is plek voor in totaal vier inzittenden en in de laadruimte achter en voor moet genoeg plek zijn voor bagage. De Black Pearl Chromium gespoten concept-car is voorzien van nubuckleer en natuurlijk afgeladen met mooie materialen. Specificaties over zijn aandrijflijn zijn nog niet bekendgemaakt. Wel kunnen we alvast melden dat de elektromotoren in de wielen zijn verwerkt en dat de auto over KERS beschikt. De stuurinrichting maakt gebruik van drive-by-wire-techniek en zowel de bestuurder als de bijrijder heeft een head-updisplay.

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.