Dit is de Aston Martin DBS Superleggera!

Lichter en veel krachtiger dan DB11

Gelekt Aston Martin DBS Superleggera
Gelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS SuperleggeraGelekt Aston Martin DBS Superleggera
De opvolger van de Aston Martin Vanquish zou vanavond worden onthuld, maar die DBS Superleggera ligt nu al volledig op straat. Dit is hem!

De DBS Superleggera is al geregeld voorbijgekomen op deze site. Gisteren verscheen de auto nog in ongecamoufleerde vorm, maar die enkele afbeelding kan niet in de schaduw staan van het pakket persfoto's dat vandaag via AutoGuide.com op de deurmat ploft. Hiermee heeft de DBS feitelijk geen geheimen meer. De Superleggera is net als de vorige DBS sterk verwant aan het reguliere DB-model van Aston Martin, in dit geval de DB11. Voor- en achterzijde zijn echter helemaal anders. Strakkere koplampen, een enorme grille, een stevig gewelfde motorkap en platte achterlichtunits bezorgen de DBS een agressiever uiterlijk.

Het gaat bij de nieuwkomer echter niet alleen om uiterlijk, hoewel dat wel een belangrijk onderdeel is bij om het even welke Aston Martin. De DBS is het als Vanquish-opvolger echter aan zijn stand verplicht om snel te zijn en dat maakt de auto zonder twijfel waar. De 700 pk waar eerder over werd gesproken, wordt zelfs nog overtroffen. Volgens de gelekte informatie komt de DBS tot 715 bhp, wat neerkomt op 725 pk. Het koppel van de dubbelgeblazen 5,2-liter V12 ligt op 900 Nm. In de DB11 komt dezelfde motor tot 608 pk en 700 Nm, dus het verschil is fors. Daar komt bij dat de DBS lichter is dan zijn broertje. Waar het al bestaande model 1.770 kg in de schaal legt, doet de Superleggera zijn naam enigszins eer aan met een gewicht van 1.668 kg. Mede daardoor sprint de auto in zo'n 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h. De 160 moet in 6,4 tellen op de klok staan. Om de auto ook bij hoge snelheden op de weg te houden, zorgt de uitgekiende aerodynamica voor meer downforce dan bij welke andere in serie geproduceerde Aston Martin dan ook.

De levering van de DBS zou nog dit jaar op gang komen, een Nederlandse prijs is uiteraard nog niet bekend.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.