Aston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaal

Aston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaal
Aston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaalAston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaalAston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaalAston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaalAston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaalAston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaalAston Martin DBS Carbon Edition: extraspeciaal
Aston Martin toont de Carbon Edition van de DBS coupé en cabriolet. Die zit van onder tot boven in het leder en koolstofvezel.

Bij Aston Martin moet de DBS voorlopig nog het vuurtje laten branden op sportwagengebied. Op Frankfurt worden daarom de Carbon Editions getoond van de coupé en de cabriolet. Die zijn om te beginnen te koop in twee nieuwe kleuren: dit Flame Orange en Ceramic Grey. Aston Martin voegt er fijntjes aan toe dat het 25 uur duurt om alle zeven laklagen op te brengen en dat de afwerking met glasfineer doorgaans alleen bij de productie van juwelen wordt gebruikt.

Verder zijn er tienspaaks glanzend zwarte wielen, die standaard zijn voorzien van zwarte remklauwen. Maar voor wie wil, liggen er ook gele, oranje, rode of grijze exemplaren klaar. Dan is er nog de zwarte grille, koolstofvezel spiegelbehuizing en lampinleg en er zijn achterlichten met rookglas.

In het interieur kan het helemaal niet op: het lederen interieur – waarin zeventig manuren gaan zitten – is uitgevoerd in een zwart-oranje combinatie. In de coupé is de hemel met leder bekleed. De inzittenden worden er aan herinnerd dat ze in de Carbon Edition zitten door het met koolstofvezel afgewerkte instrumentarium en overkapping. Tot slot zijn ook de flippers die de versnellingsbak bedienen afgewerkt met koolstofvezel en zit er een plaquette op de instaplijsten met een met laser geëtste inscriptie.

Op technisch vlak geen verschillen te noteren. Onder de motorkap bevindt zich nog steeds de 6-liter V12 met 517 pk.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.