Amerikaanse Honda Accord bijgeschaafd

Negende Accord viert led-feestje

Honda Accord facelift USDM
Honda heeft in Silicon Valley een grondig gefacelifte versie van de Amerikaanse Accord gepresenteerd.

De Accord die je bij Honda kopen kunt, is niet overal hetzelfde. Zo is de Amerikaanse versie niet te vergelijken met de versie die tot voor kort in ons land kopen kon. 'Onze' Accord was in de Verenigde Staten wel als Acura te kopen, een model dat onlangs als TLX aan een nieuwe generatie werd geholpen. Net als de TLX is nu ook de Amerikaanse Accord volgehangen met led-techniek.

De Accord heeft een nieuw front met een grille die anders is getekend dan die van de oorspronkelijke, in 2012 gepresenteerde Honda. Opvallender zijn de lichtunits, die nu opgebouwd zijn uit een hele rits led-lampen. Verder zien we nieuw bumperwerk en ook aan de achterzijde speelt led-verlichting een grotere rol.

Vanbinnen voorziet Honda de Accord van moderne zaken als Apple CarPlay en Android Auto, te bedienen via een 7-inch metend scherm op het dashboard. Op motorisch vlak vinden we geen wijzigingen. Hier opnieuw een 185 pk sterke 2,4-liter viercilinder of een 278 pk sterke 3,5-liter V6.

Lezersreacties (74) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.