Ambitieuze nieuwe fabrikant toont zich in Basel

Vooruitblik op nieuwe supercar

Pure H Concept
Pure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H ConceptPure H Concept
Pure H is een in het Zwitserse Zürich neergestreken nieuwe onderneming met - natuurlijk - ambitieuze plannen. Tijdens de Grand Basel Trade Fair in Zwitserland heeft Pure H een schaalmodel getoond van de auto die uiteindelijk ook daadwerkelijk gebouwd moet gaan worden.

Start-ups houden zich tegenwoordig bezig met mobiliteitsoplossingen óf storten zich volledig op de ontwikkeling van supercars. Een middenweg lijkt er niet te zijn. Pure H valt in de laatste categorie, de Zwitserse start-up toont in zijn thuisland een 1:4-schaalmodel van de auto die het wil gaan produceren.

Pure H is een bedrijf van zakenman Rene Schmidli, een slimme investeerder die zich nu in de wereld van de exclusieve sportauto's wil bewegen. Volgens Pure H is het beoogde model niet simpelweg een hypercar. "Een hypercar is puur op het doorbreken van technische grenzen gericht", aldus het bedrijf. Bij de creatie van Pure H zouden zaken als exclusieve materialen, luxe en design tevens zeer hoog op de prioriteitenlijst staan.

De nog naamloze auto moet in een kleine oplage gebouwd worden. Het chassis van de auto is volledig uit koolstofvezel opgetrokken. Pure H hint naar de aanwezigheid van een elektrische aandrijflijn. Meer details hebben we vooralsnog niet.

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.