Amazon bestelt 1.800 elektrische bussen bij Mercedes

Voor Europese bestellingen

Amazon Mercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz heeft een grote order van Amazon binnen: de Amerikaanse gigant wil 1.800 elektrische bussen voor het rondbrengen van bestellingen in Europa.

Het gaat om 1.200 elektrische Sprinters en 600 compactere eVito's. Mercedes-Benz moet flink aan de bak, want het meerendeel van de elektrische bussen moet al dit jaar in gebruik worden genomen.

Het overgrote deel van de busjes is bedoeld voor de Duitse en Britse markt. Achthonderd busjes komen bij onze oosterburen terecht, vijfhonderd stuks zijn bedoeld voor Britse wegen. Hoeveel eSprinters of eVito’s voor de Nederlandse markt zijn bestemd, is nog niet bekend.

Amazon-topman Bezos laat weten blij te zijn dat Daimler onderdeel is van "het streven om de duurzaamste vervoersvloot ter wereld te bouwen”. De vloot moeten bijdragen aan Amazons doel om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Hoewel de investering in bestelauto's van Mercedes aanzienlijk is, valt die in het niet bij de investering die Amazon eerder deed bij een andere autobouwer. Begin 2019 werd bekend dat start-up Rivian Automotive een bestelling van 100.000 bestelwagens zou krijgen. Amazon pompte daarvoor 700 miljoen dollar in het nieuwe bedrijf, waarmee het aan de slag kon met de ontwikkeling van de elektrische voertuigen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (60) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.