Alpina B5 GT: 5 stuks naar Nederland, vanaf ruim 2 ton

Exclusiviteit heeft z'n prijs

Alpina B5 GT
Alpina B5 GTAlpina B5 GTAlpina B5 GTAlpina B5 GTAlpina B5 GTAlpina B5 GTAlpina B5 GTAlpina B5 GT

Eind januari trok Alpina het doek van de B5 GT. De Alpina B5 GT is het superlatief van de B5, een auto waarmee het Duitse merk het concept van de supersportieve sedan op eigen wijze invult. Er komt slechts een handjevol Alpinas B5 GT naar Nederland. AutoWeek heeft de vanafprijs.

Wie in de markt is voor de producten van Alpina, kan in Nederland bij Dusseldorp terecht. In de vorm van de B5 biedt Alpina voor €184.580 een 621 pk en uiterst luxueus alternatief aan voor de BMW M5. Onlangs presenteerde Alpina de B5 GT, een extra heftige variant van de Alpina B5 waar logischerwijs ook een hoger prijskaartje aan hangt.

De Alpina B5 GT wordt in een oplage van 250 stuks gebouwd en daar komen er slechts vijf van naar Nederland. Zijn vanafprijs is met €211.118 dan ook niet mals. Voor die ruime twee ton drukt Alpina je de sleutels in handen van de sterkste auto die het ooit heeft gemaakt. De B5 GT heet een 634 pk en 850 Nm sterke 4.4 V8 met twee turbo's waarmee de luxueuze sportsedan in slechts 3,4 seconden mee naar een snelheid van 100 km/h beukt. Z'n topsnelheid: 330 km/h.

Vanbuiten herken je de Alpina B5 GT natuurlijk aan zijn Alpina-typerende spaakwielen die in het geval van de B5 GT 20-inch meten. Daarbij heeft de B5 GT in tegenstelling tot de B5 geen chroomkleurige, maar zwarte uiterlijke accenten. Uiteraard kun je het hele interieur tot in de kleinste details aan je wensen laten aanpassen. Hier lees je alles over de Alpina B5 GT.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum