Alpina B3 slijpt de messen voor BMW M3

Hét alternatief

Alpina B3 BMW

De Alpina B3 was een tijdje de ideale optie voor wie niet op de BMW M3 kon wachten. Nu is de M3 er echter en dus is het hoog tijd voor Alpina om de B3 klaar te maken voor een intensere strijd.

Begin 2019 kwam Alpina al met de B3 Touring en vervolgens verscheen in oktober van dat jaar de B3 Sedan. Tot de komst van de BMW M3 Touring heeft de B3 Touring het rijk min of meer nog even voor zich alleen, maar de B3 Sedan heeft dat al niet meer. De BMW M3 Sedan is er inmiddels en die dendert bovendien met zijn 480 pk of zelfs 510 pk (Competition) over de 463 pk sterke Alpina B3 heen. Dat offensief kan Alpina natuurlijk niet onbeantwoord laten.

Op de - hoe kan het ook anders - Nürburgring-Nordschleife test Alpina nu met een van voren en achteren gecamoufleerde B3 Sedan. Er zit dus wat aan te komen. Reken erop dat Alpina onder meer stijlelementen van de M3 (zoals de andere koplampen) naar de B3 brengt. Het lijkt er echter op dat Alpina met de opvallende grille van de M3 geen zaken doet. Goed nieuws voor wie M3-kracht zoekt en het uiterlijk liever wat klassieker laat. Dat maakt de Alpina B3 mogelijk nog veel meer hét alternatief voor de M3.

Ongetwijfeld krijgt de herziene Alpina B3 een krachtkuurtje die 'm wat betreft vermogen minstens op gelijke hoogte met de M3 zet, al moet je niet gek opkijken als de herziene Alpina B3 zelfs de 510 pk en 650 Nm van de M3 Competition overtreft. Overigens heeft de huidige B3 al op minstens één vlak de overmacht ten opzichte van de BMW M3: de topsnelheid van 300 km/h tegenover de 290 km/h - tegen meerprijs nota bene - van de M3. Standaard gaat de M3 namelijk niet verder dan 250 km/h.

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum