Alfa Romeo-CEO: 'Wil geen rijdende iPads verkopen'

Rust in het interieur

Alfa Romeo Stelvio Q en Giulia Q

Alfa Romeo valt sinds kort onder nieuw leiderschap. Jean-Philippe Imparato kwam over van Peugeot naar het Italiaanse merk. De Fransman heeft een uitgesproken visie als het aankomt op de interieurs van 'zijn' toekomstige auto's.

Nu Alfa Romeo onder het nieuw gevormde concern Stellantis valt, er een nieuwe CEO aan het roer zit en een volledig elektrische toekomst wacht, zijn het spannende tijden voor liefhebbers van het merk. Er zit gelukkig weer een nieuw model in het vat, de Tonale, die op den duur gezelschap krijgt van een kleiner broertje. Hoewel die allebei een nieuw tijdperk inluiden voor het merk, blijven sommige dingen conservatiever van aard. Zo mogen we een vrij traditioneel dashboard verwachten in de Alfa Romeo's van de nabije toekomst. Dat laat CEO Jean-Philippe Imparato doorschemeren.

In gesprek met het Franse BFM Business verklaart hij bepaald niet jaloers te kijken naar nieuwe auto's die van top tot teen afgeladen zijn met beeldschermen: "De bestuurder staat centraal bij Alfa Romeo, met zo min mogelijk schermen erbij. Ik verkoop geen iPad met een auto eromheen, ik verkoop een Alfa Romeo." Een over het hele dashboard uitgesmeerd scherm zoals bijvoorbeeld in de Mercedes-Benz EQE en EQS hoeven we dus niet te verwachten. Ook lijkt Imparato hiermee te suggereren dat überhaupt analoge bediening voor diverse zaken fundamenteel blijft. Het gaat volgens de 55-jarige bij Alfa Romeo om emotie en een pure beleving van autorijden, ook als het merk volledig elektrisch wordt. Een 'rijdende iPad' past daar niet bij.

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.