Alcoholslot wordt in december ingevoerd

Alcoholslot | Foto: ANP
Al eerder waren er plannen om notoire drankrijders voortaan verplicht te laten blazen voordat ze hun auto mogen starten, maar vanaf 1 december is het echt zover. Iedereen die gepakt wordt met (veel) te veel drank op moet voortaan verplicht een alcoholslot laten installeren.

In een brief aan de tweede kamer heeft minister Schultz van Haegen laten weten dat het alcoholslot vanaf 1 december wordt ingevoerd. Vanaf die datum is iedereen die met een alcoholpromillage van 1,3 of meer achter het stuur kruipt en wordt aangehouden aan de beurt. Installatie van het alcoholslot is in dat geval verplicht, de bestuurder moet iedere keer voor het starten blazen. Meet het apparaat een promillage van 0,2 of meer, dan kan de bestuurder zijn auto niet meer starten. Ook gedurende de rit wordt de bestuurder een aantal keer getest.
Naar schatting scheelt de invoering van het alcoholslot vijf tot zes verkeersdoden per jaar. Ook zouden er jaarlijks tussen de vijftig en zestig minder gewonden moeten vallen. Half oktober start een testperiode, waarna de RDW goedkeuring zal verlenen aan het alcoholslot.

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.