Accu Chinese elektrische taxi vat vlam bij crash

BYD E6 op de Detroit Autoshow | Foto: ANP/EPA
Bij een ongeluk in de Chinese stad Shenzhen is brand onstaan bij een elektrische taxi van BYD, doordat het accupakket in de hens vloog.

De taxi van BYD, waarin naast de bestuurder twee passagiers zaten, werd geraakt door een Nissan GT-R, zo meldt Automotive News China. Vervolgens vloog de elektrische auto in de brand, als gevolg van een probleem met het accupakket dat de aandrijving van de taxi verzorgde. Deze batterij is door het Chinese merk BYD zelf ontwikkeld. Alle inzitten van de taxi zijn overleden.

Door dit ongelijk wordt de veiligheid van deze elektrische auto van BYD, de e6, in twijfel getrokken. Het is namelijk de tweede keer in relatief korte tijd dat een Chinese elektrische auto in brand vloog naar aanleiding van een ongeluk. Eerder betrof het een auto van de Chinese fabrikant Zotye Holding Group, waarbij de batterij ging lekken. Hierbij raakte echter niemand gewond.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.