Acceleratie-upgrade voor Tesla Model Y

Net even wat sneller

Tesla Model Y

Tesla maakt - net als eerder voor de Model 3 - een upgrade beschikbaar waardoor de Model Y sneller optrekt.

Wie meer vermogen uit z'n auto wil trekken, moet daarvoor over het algemeen overgaan tot (chip)tunen. Bij Tesla is de voorbereiding voor meer natuurlijk al af-fabriek aanwezig en dus is het een kwestie van die extra's 'unlocken' met een upgrade. Voor de Dual Motor-versie van de Model 3 werd zodoende eind vorig jaar al een upgrade beschikbaar die een hap uit de acceleratietijd haalt. Dezelfde versie van de Model Y wacht nu eenzelfde mogelijkheid.

In de Verenigde Staten, waar de Model Y al leverbaar is, heeft Tesla de 'Acceleration Boost' op de upgradelijst gezet. De 4,8 seconden die volgens Tesla normaal nodig zijn om naar 60 mph (96 km/h) te versnellen, gaat door de upgrade omlaag naar 4,3 seconden. Net als bij de Model 3 gaat het dus om een halve seconde winst. Het verschil met de Performance-versie van de Model Y is dan nog 0,8 seconden. In de VS kost de upgrade, die over-the-air naar de auto komt, $2.000. Omgerekend €1.718. Ongetwijfeld zullen ook de Nederlandse Model Y-rijders te zijner tijd de upgrade aan kunnen vinken.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (92) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum