Aandeel diesel in Europese verkoop neemt verder af

Minder dan 40 procent heeft zelfontbrander

Volkswagen TDI 'Dieselgate'
Het aandeel dieselauto's in de Europese autoverkopen is in de eerste zes maanden van dit jaar teruggevallen tot 37 procent, het laagste percentage in 17 jaar. In dezelfde periode vorig jaar lag het aandeel van diesel nog op 46 procent.

In Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk liep het percentage dieselauto's in de totale verkoop het snelst terug. Daar kwam het verval uit op respectievelijk 32 en 30 procent. Ook in Slovenië, Finland en België gingen fors minder diesels op kenteken. In het Balkan-land daalde het aandeel met 28 procent, in de andere twee landen met 20 procent.

Uit nieuwe gegevens van Jato Dynamics blijkt verder dat het aandeel van benzine-modellen is toegenomen tot 56 procent van het totaal. Tot en met juni werden er in Europa 8,66 miljoen nieuwe registraties gemeld. Het aandeel van de zogenaamde alternative fuel vehicles, waaronder hybride voertuigen, plug-in hybrids en volledig elektrische auto's, steeg de afgelopen periode van 4,3 naar 5,4 procent. Hoewel modellen uit de AFV-categorie in de eerste zes maanden van dit jaar een aandeel van 56 procent in de nieuwverkoop in Noorwegen hadden, staat dit aandeel in Duitsland nog altijd op slechts 3,4 procent.

Lezersreacties (157) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.