250e Bugatti Chiron geproduceerd

Gitzwart feestje

Bugatti Chiron Sport Edition Noire Sportive
Bugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire SportiveBugatti Chiron Sport Edition Noire Sportive

Bugatti heeft het 250e exemplaar van de Chiron gebouwd. Het feestvarken oogt minder vrolijk dan je wellicht zou verwachten.

Van de in 2016 gepresenteerde Chiron, de opvolger van de heftige Veyron, zal Bugatti niet meer dan 500 exemplaren bouwen. Onlangs is in het Franse Molsheim het 250e exemplaar geproduceerd, een Sport Edition Noire Sportive zoals die eind vorig jaar werd gepresenteerd.

De Chiron Sport Edition Noire Sportive is zwarter dan zwart en daarmee behoorlijk sinister. Het exemplaar is één van de 20 Chirons van de zogenoemde Noire-serie, volledig in het zwart uitgevoerde Chirons die als Noire Sportive en als Noire Elégance te krijgen zijn. Die laatste onderscheidt zich met een glanzende carbon koets en het veelvuldig toegepaste aluminium van de reguliere Chirons en ook de glanzende lichtmetalen wielen zijn een designkenmerk. De Chiron Sport Edition Noire Sportive is extra sinister. De aluminium accenten die Bugatti zowel aan de binnenkant als het exterieur van de Chiron toepast, maken plaats voor zwarte accenten. Het carbon is daarbij ook nog eens mat uitgevoerd. Aan de 1.500 pk en 1.600 Nm sterke W16 wordt niet gerommeld en dat lijkt ons gezien het vermogen van die machine ook niet noodzakelijk.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.