100 extra Abt-pk's voor Audi Q3 RS

Abt Audi RS Q3
Abt Audi RS Q3Abt Audi RS Q3Abt Audi RS Q3Abt Audi RS Q3Abt Audi RS Q3Abt Audi RS Q3
Abt is de laatste tijd druk in de weer geweest om het aanbod aan getunede Audi's uit te breiden. De meest recente toevoeging is de Audi RS Q3.

Eerder deze week zagen we de Audi RS6-R van Abt op ons scherm verschijnen, vandaag is het de beurt aan de Q3 RS. Dat is van huis uit al een behoorlijk vlotte SUV, maar Abt doet er nog een schepje bovenop. Het vermogen van de 2,5-liter vijfcilinder wordt opgekrikt van 310 naar 410 pk en het koppel stijgt van 420 naar 530 Nm.

Wat die power boost voor de 0-100-tijd betekent, vermeldt het persbericht van Abt niet, maar het lijkt ons sterk dat de Q3 RS niet onder de 5 seconden kan duiken - de 'gewone' Audi RS Q3 doet het sprintje immers in 5,5 tel.

Omdat het oog ook wat wil, heeft Abt de Q3 aangekleed met het nodige extra spoilerwerk en 21-inch lichtmetalen wielen met daaromheen 255/30R21-rubber. De vier uitlaatpijpen zien er een stuk indrukwekkender uit dan het enkele pijpje van Audi's RS Q3. De Duitse tuner monteert ook een in hoogte verstelbaar sportonderstel.

PRIVATE LEASE Audi Q3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum