advertorial

Opel pakt ambitieus door met EV strategie

Steeds meer elektrische Opel-modellen

Opel advertorial 1/2 (ON55347)
Opel advertorial 1/2 (ON55347)Opel advertorial 1/2 (ON55347)Opel advertorial 1/2 (ON55347)Opel advertorial 1/2 (ON55347)Opel advertorialOpel advertorial 1/2 (ON55347)

De toekomstvisie van Opel is glashelder. De populaire Duitse autoproducent zet vol in op elektrificatie van het modellengamma. De teller staat nu op twaalf geëlektrificeerde Opel-modellen. Maar er komt nog veel meer aan.

Met de succesvolle en sportieve Corsa-e en Mokka-e doet Opel serieus mee in het compacte segment van de markt van elektrische auto’s. Met de nieuwe Astra en Grandland Plug-in Hybrid gaat het Duitse merk nu ook in het hogere segment serieus aan de slag. Dat is helemaal in lijn met de strategie op de langere termijn: van élk model Opel moet per 2024 een geëlektrificeerde variant verkrijgbaar zijn. En dan nog stopt het niet. In 2028 is elke nieuwe voor de Europese markt geproduceerde Opel volledig elektrisch. Over de hele breedte van het leveringsprogramma, van klein tot groot, wil Opel present zijn met een blitze EV.

Heel Holland elektrisch

Opel pakt het serieus aan. Elke elektrische auto van het merk is standaard voorzien van een watergekoelde accu. Die houdt de bedrijfstemperatuur optimaal, waardoor de accu het efficiëntst presteert. Ook de acht jaar garantie tot een maximum van 160.000 km is geen vanzelfsprekendheid en geeft vertrouwen aan de overstappers op elektrisch rijden. Geruststellend is ook de actieradius. Zowel de Mokka-e als de Corsa-e scoort 337 km volgens de onafhankelijke WLTP-meetmethode.

Elektrische toekomst

Elektrisch heeft de toekomst en Opel gaat daarin nóg een stap verder met de Vivaro-e Hydrogen. Dat is een volledig elektrische bedrijfsauto die dankzij een brandstofcel zijn eigen stroom opwekt.

Het artikel gaat verder onder de afbeelding.

De brandstofcel wordt gevoed met waterstof uit waterstoftanks onder in de Vivaro. Een compacte elektromotor, die gewoon onder de motorkap ligt, ondersteunt de brandstofcel. Dankzij de efficiënte indeling is deze Vivaro met 5,3 tot 6,1 kubieke meter laadruimte nog altijd even praktisch als de reguliere Vivaro. En dankzij een actieradius van 400 km (WLTP) is hij zeer bruikbaar.

Kom hier meer te weten over de elektrische modellen van Opel.