Zeekr 7X Long Range RWD (2025) #3

Zeekr 7X Long Range RWD (2025)

Uitvoering7X Long Range RWD
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

De eerste ervaringen na ruim 3.000 km

Super happy met mijn nieuwe leaseauto. Nog een zeldzame verschijning en dat vind ik persoonlijk mooi. Merk dat ik veel mensen moet uitleggen welk merk het is, waar het merk vandaan komt, waarom ik deze auto heb gekozen, etc. Unaniem positieve reacties na het tonen of meerijden overigens. Ik rij jaarlijks meer dan 60.000 km. Waarvan de meeste kilometers in ACC mode, met 105 km per uur. In ECO stand een verbruik van 22KWh op 100 km. In Comfort en daarmee standaard mode 23 KWh. Genoeg actieradius voor klantenbezoek zonder tussentijdse lading. Zeer comfortabele stoelen, super acceleratie, mooi overzichtelijk, snel en groot te bedienen scherm. Algemeen oordeel? Erg blij mee. Niets te klagen? Paar kleine dingetjes. Bij koud en nat weer heeft de auto moeite om de voorste zijruiten te ontwasemen. Als je de telefoon draadloos op Apple CarPlay hebt staan, Google Maps en Spotify aan hebt staan en je laat verder te telefoon met rust, dan werkt het prima. Loop je te rommelen met Whatsapp, Siri, Teams, of andere zaken, dan wil heel af en toe de telefoon heel traag of niet willen reageren. De rechtuit stabiliteit is niet zo stabiel als mijn vorige auto (Hyundai Tucson). Deze deed dit dan ook perfect. Dat resulteert in kleine stuurcorrecties, wat op termijn vermoeiend is voor je vingers en je stuur daardoor strakker vasthoud dan nodig zou
moeten zijn. Als de Adaptive Cruise Control aan is en op de kleinste volgafstand staat, dan is deze afstand voor mij prima, maar velen alsnog te groot. Zorgt voor veel invoegende auto’s en onnodig snel gas loslaten of remingrepen. Als na een kruising of remingreep de ACC weer teruggezet moet worden naar de voorgaande snelheid pakt hij dit 9 van de 10 keer goed op en heel af en toe niet. Dan moet je de ACC opnieuw activeren. Is het storend allemaal, die kleine dingetjes? Mhmm, soms. Maakt het de overall ervaring minder? Niet echt. Ik besef me alleen nog meer hoe probleemloos mijn Hyundai Tucson was. De Kia EV5 had wellicht een goed alternatief kunnen zijn, maar was op het moment van bestellen nog niet te bezichtigen, prijs en optielijst onduidelijk. Vandaar de keuze voor de Zeekr. En dat ik iets anders rij dan “de meute” vind ik mooi. De auto wordt in fileverkeer veelvuldig zorgvuldig bekeken. Ik geniet vooralsnog en vertrouw op komende software updates, dat het alleen nog maar beter wordt.

PRIVATE LEASE Zeekr 7X