Volvo XC70 D5 AWD Summum (2012)

Volvo XC70 D5 AWD Summum (2012)

UitvoeringXC70 D5 AWD Summum
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

XC 70 D 5 Summum +

Een super wagen. Ik heb er bijna 6 maanden over gedaan om te kiezen zoals ik het zelf wilde hebben. Hoe groter de snoeppot hoe lastiger. Uiteindelijk is het gelukt. In augustus 2012 besteld. Een XC 70 D5 AWD Summum +. Daarnaast heb ik gekozen voor leuke gadgets als het premium soundsysteem, dvd schermen voor en achter, verwarmde stoelen voor en achter, niveauregeling etc. Waar ik uiteindelijk het meeste plezier van heb is de inscription bekleding ToscanTan. Een prachtige kleurstelling van zwart en bruin.
De zwarte velgen zijn voor de winter, voor de zomer zijn er 19 inch Erakir in een black chrome kleur, weer eens wat anders.

De auto is Polestar getuned, direct vanaf levering. Hoe de basis uitvoering rijd weet ik niet, dit gaat in ieder geval super.
Ik rijd gemiddeld 500 km per week. Op zich niet heel veel maar de dieselmotor bevalt prima, rustige loop en in tegenstelling tot diverse tests vind ik de automaat prima functioneren, de 100 is zo gehaald en tussentijdse sprints zijn gewoon snel.

Met de kerst naar Oostenrijk geweest, op de autobahn heb ik het bijzonder naar mijn zin gehad. Door het gelaagde glas is er nauwelijks geluid in de auto, ook niet bij hoge snelheden, hetgeen rustig stuurt.
Ondanks dat de auto een stukje hoger ligt dan de S 80 heb ik niet het gevoel gehad dat de auto daar hinder van heeft.
Binnenkort gaan we weer, samen met mijn zoon verheugen wij ons er op.

Weer eens wat anders en bijzonder fraai is het beeldscherm voor de multimedia. Niet meer het oude scherm dat uit het dashboard omhoog komt en het eenvoudige digitale display maar nu een scherm met bijzonder mooie weergave van beelden en informatie.
Het enige wat ik lastig vind zijn de verschillende schermen, ben je aan het navigeren en wil je bellen dan blijft het scherm op bellen staan tenzij je het zelf weer terug zet, dan kan je echter weer niet
de telefoon uitzetten als met de exit knop.
En zo zijn er nog een paar praktische onvolkomenheden. Die uiteindelijk de pret niet kunnen drukken!!

Al met al sinds 2008 Volvo rijder en geen enkele aanleiding om het te veranderen.