Lagere vanafprijs voor Volvo XC60

Twee uitersten

Volvo XC60 XC90

Volvo komt met een aantal nieuwe uitvoeringen voor de XC60 en XC90. De XC60 krijgt er meerdere variaties op de Momentum-uitvoering bij aan de onderkant van het aanbod, waardoor de vanafprijs € 2.000 lager uitvalt dan voorheen. De XC90 krijgt juist een extra luxe uitvoering met de Inscription Exclusive.

De Volvo XC60 Momentum Advantage is het nieuwe instapniveau voor de XC60. Dit uitrustingsniveau is alleen beschikbaar voor de 197 pk sterke B4 Mild Hybrid en dan kost de XC60 minimaal € 52.995. Ter vergelijking: voorheen kostte de XC60 B4 Momentum € 54.995. De Momentum Advantage is te herkennen aan 18-inch vijfspaaks lichtmetalen wielen, zwarte raamomlijsting en zilverkleurige dakrails. De standaarduitrusting is hetzelfde als van de standaard Momentum, daar bovenop zijn Sensus-navigatie en smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto voortaan ook ingebrepen.

Als aanvulling is er ook nog de uitvoering Momentum Exclusive voor de XC60. Die biedt Volvo alleen aan bij de 250 pk sterke B5 Mild Hybrid en kost € 57.995. Drie 'packs' zitten er dan bij als aanvulling op de Momentum Advantage: Driver Assist, Climate & Audio en Park Assist. Verder heb je onder meer Harman Kardon-audio, Pilot Assist en een head-up display tot je beschikking. Voor al deze spullen én een sterkere motor betaal je dus € 5.000 extra ten opzichte van de B4 Momentum Advantage, wat een relatief geringe meerprijs lijkt.

Ook de XC90 Recharge T8 krijgt een Exclusive-uitvoering, maar dan op basis van de Inscription. Daarmee kost de XC90 € 87.995, evenveel als de Inscription. Volvo Nederland meldt tegenover AutoWeek dat het hier gaat om een actiemodel, dus je krijgt meer waar voor je geld. De extra uitrusting bestaat uit onder meer nappa lederen bekleding, geventileerde voorstoelen met massagefunctie, een head-up display, een panoramadak en een Harman Kardon-audiosysteem.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum