Volvo XC60 T8 Recharge AWD Inscription (2022)

Volvo XC60 T8 Recharge AWD Inscription (2022)

UitvoeringXC60 T8 Recharge AWD Inscription
Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2025

XC60 T8 overtreffende trap

Ik rijd ruim 40 jaar auto en heb daardoor veel ervaring met Volkswagen, Opel, BMW en Volvo. Afgelopen zomer heb ik een Volvo XC60 T8 plug-in hybrid AWD Inscription uit 2022 gekocht. En dit is toch wel de overtreffende trap op alle vlakken.

Comfort: adaptive cruise control, pilot assist, head-up display, comfort stoelen met geheugen, panorama dak, luchtvering, auto bepaald zelf wanneer elektrisch en wanneer op benzine gereden wordt. En verder alle opties die je mag verwachten. De adaptive cruise en pilot assist staan altijd aan op buitenwegen en snelwegen. De stoelen zitten heerlijk. Het panorama dak is ook heel comfortabel, je vergeet soms dat het open staat. De luchtvering is comfortabel, en stelt zichzelf in afhankelijk van wegdek en snelheid. De navi gecombineerd met head-up display maken verkeerd rijden bijna onmogelijk.

Prestaties: totaal 455 PK en 0 naar 100 onder de 5 seconden. Need I say more? De korte ritten gaan volledig elektrisch, ik laad de Volvo thuis op met een WallBox en een normale meterkast groep van 3,6 kW. Wanneer mogelijk als de zon schijnt, want ik heb veel zonnestroom over. Dan is het een heel zuinige auto. Geen laadstress door de combinatie met benzine.

Betrouwbaarheid: geen problemen ervaren.

Uitstraling: naar mijn mening een heel mooie auto, goede kleur, goede combinatie met 22 inch velgen, brede banden (265/35/22) en subtiele wielkastverbreders en de sidebars. Rijk en licht interieur. Nadeel is misschien dat deze Volvo wel erg dik oogt, maakt anderen jaloers.

Kosten: ik vind de aanschaf erg duur, daarna nog geen onkosten gehad. Ik ben van plan deze review te updaten.

9,5