Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid AWD Ultimate Black Edition (2024)

Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid AWD Ultimate Black Edition (2024)

UitvoeringXC60 T8 Plug-in Hybrid AWD Ultimate Black Edition
Bouwjaar2024
Jaar van aanschaf2025

Wat een fantastische auto

Na 20 jaar BMW en Audi te hebben gereden is dit mijn tweede Volvo XC60. Na een XC 60 B5 AWD dan nu een XC60 T8 ultimate black uit 2024 ( Duitse import via de Volvo dealer). Deze auto stond bij de Volvo dealer in mijn woonplaats en de inruilprijs voor de B5 en het feit dat dit een plug-in hybride is haven voor mij de doorslag om nu in te ruilen. Inmiddels zijn we 7000 km verder met veel kleinere afstanden en één keer een vakantietrip naar Zwitserland. Gemiddeld rijdt ik 60 km elektrisch. Laden aan de wallbox bij huis in dik twee uur. Met in totaal 455 pk aan boord is er te allen tijde een surplus aan vermogen aanwezig. De nieuwe software met Google navigatie werkt uitstekend. De afwerking binnenin is van hoge kwaliteit en je ziet/voelt aan alles dat Volvo een plek binnen het topsegment ambieert. De auto heeft luchtvering en 21” LM velgen. Dit rijdt extreem comfortabel. Verder is het mogelijk verschillende rijassistenten vrij makkelijk uit te schakelen. Met een gemiddelde van minder dan 6 liter per 100 km ben ik zeer tevreden. Zeker nadat we op de terugweg uit Zwitserland in Duitsland lekker hebben kunnen doortrappen. Waarbij ik zeker de uitmuntende stoelen moet noemen met uitgebreide verstelmogelijkheden en massagefunctie. Qua prijs/kwaliteit verhouding een hele mooie auto. Zoals gezegd na jaren BMW ( 5-serie en X5)en Audi(A6 en A6 Allroad) zet ik de Volvo op gelijk niveau. En als ik dan toch een punt van kritiek mag noemen is dat het flutterige afdekzeiltje van de kofferruimte. Dat kan veel beter Volvo!

9,5