Volvo XC60 T6 Plug-in Hybrid AWD Ultimate (2023) #2
| Bouwjaar | 2023 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 55.000 km |
| KM-stand laatst | 60.000 km |
Misschien nuttig voor aspirant kopers…?
Beste lezers, het is niet mijn bedoeling om een uitgebreide review te schrijven over mijn ervaringen met deze auto. Er zijn zó veel tests en reviews op het internet te vinden dat de mijne daaraan niet heel veel zou toevoegen.
Als je dit leest ben je je waarschijnlijk aan het oriënteren op de aankoop van een Volvo XC 60. Je hebt al twee uur zitten googelen en alle filmpjes, tests en reviews uitgebreid bekeken. Kan ik daar nog iets aan toevoegen? Misschien.
1. Wordt het een T6 of een T8? Dat is nou wat men tegenwoordig een”no-brainer” noemt. De T8 is een overbodige motorisering. Ik heb ruim 4 jaar een T8 (bouwjaar 2018) gereden (meer dan 100.000 km) en rij sinds een half jaar een T6 (nu zo’n 6.000 km). Er is in de praktijk eigenlijk helemaal niets te merken van het vermogensverschil, ook al bedraagt dat ruwweg 100 pk. De T8 gaat als een speer; de T6 gaat als een …., ja, ook als een speer. Ze accelereren beide zó ontzettend snel dat je het volledige beschikbare vermogen nooit zult gebruiken. Wie gaat er nou plankgas weg bij het stoplicht?! ‘Tussensprints’ en inhalen? Er is altijd méér dan voldoende power aanwezig, en dat geldt dus evenzeer voor de T6 als de T8. En v.w.b. de topsnelheid hoef je ook niet te kiezen voor de T8, want alle XC 60’s gaan niet harder dan 180 km/u. Ik vind de T6 zelfs iets prettiger rijden, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat het een ruim vier jaar nieuwere auto is. Hoe het ook zij: geef het prijsverschil tussen de T6 en de T8 ergens anders aan uit.
2. Hier op de Autoweek-site, maar ook wel elders, zie als zwak punt van de XC 60 het lekkende panoramadak. Er staat vaak netjes bij dat de waterafvoer het probleem is, maar onder het motto ‘beter genaaid zit beter’ ga ik er tóch, dus wellicht ten overvloede nog even op in. Elk panoramadak kan een keer gaan lekken. Dat rubber dat helemaal rondom gaat laat altijd wel iets door, en heeft gewoon niet het eeuwige leven. Dat weet Volvo ook en dus zitten er linksvoor en rechtsvoor én linksachter en rechtsachter kanaaltjes die het water uit de goot afvoeren. De grap is dus dat je altijd bij een beurt moet vragen om die kanaaltjes door te prikken. Je kunt er ook op bol.com een raggertje voor kopen. Het gekke is dat niet elke dealer bij de jaarlijkse beurt die kanaaltjes even “raggert” (dat zal wel geen Nederlands woord zijn), dus je moet er echt om vragen. Niet dat je dan zeker weet dat die kanaaltjes het hele jaar vrij blijven van vuil, maar de kans is in elk geval een stuk kleiner. Bij mijn vorige auto stond er op zeker moment twee (!) centimeter water onder het tapijt. Auto stilgevallen en afgesleept. Dure reparatie. Ik zal jullie het verhaal besparen omdat het uiteindelijk redelijk netjes door de dealer is afgehandeld. Dus: altijd de afvoertjes in de gaten houden.
En nu mijn review: heerlijke auto voor wie het kan en wil betalen…
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Volvo XC60 T8 Recharge AWD Plus Black Edition - LONG RANGE - Luchtvering - Panorama/schuifdak - IntelliSafe Assist & Surround - 360º Camera - Harman/Kardon audio - Adaptieve LED koplampen - Verwarmde voorstoelen, stuur & achterbank - Parkeersensoren voor & achter - Elektr. bedienb. voorstoelen met geheugen - Draadloze tel. lader - Extra getint glas - Elektr. inklapbare trekhaak - 21' LMV
- 2024

Volvo XC60 2.0 T8 Twin Engine AWD R-Design | Adaptieve Cruise Control | BLIS | Luchtvering | 21'' | Stoelventilatie | Head up Display | Panoramisch Schuifdak | Stoelverwarming | Stuurverwarming |
- 2018

Volvo XC60 T8 PLUG-IN HYBRID AWD POLESTAR ENGINEERED