Volvo XC60 T5 AWD Inscription (2018) #2

Volvo XC60
Volvo XC60 T8Volvo XC60Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60 T8Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60Volvo XC60

UitvoeringXC60 T5 AWD Inscription
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

Wat een slechte auto

Op 27-5-2018, kon ik mijn nieuwe Volvo xc60 ophalen. De auto werd geleverd door de Volvo dealer in Almere. Het is mij eerste Volvo na jarenlang Audi te hebben gereden.
Het ging al mis bij de aflevering de auto gaf aan dat ik adaptieve cruise control, pilot drive en nog heel veel andere elektronische veiligheidssystemen welke ik niet had besteld bij deze auto. De dealer was ook heel verbaast maar ging verder met zijn uitleg.

Na een uitleg van dealer, draaide ik de weg op om de auto te leren kennen. Het begin van nog vaak terug naar de garage. Alle elektronische veiligheidssystemen werkte de eerste drie dagen normaal. Maar dag voor het eerste weekend waren de niet bestelde veiligheidssystemen niet meer actief. Dus terug naar de dealer, waar aangeven werd dat de opties nooit besteld waren maar ook niet konden verklaren waarom deze dan nu niet meer zichtbaar waren.

In de eerste maand stopte ook de stoelkoeling er mee en ook de auto modem werkte niet meer. Dus terug naar Volvo (Duitse dealer). Daar werd de stoelkoeling hersteld en ook de auto modem werd hersteld.

De tweede maand merkte ik dat de auto als deze op zijn cruise control rijdt dat deze zo 4 tot 5 kilometer snelheid verliest als hij een tunnel uitrijdt. En dat de autoradio direct als deze langs een vrachtwagen rijdt, dat de zender weg valt en je een hoop ruis hoort.

Terug naar Volvo Almere, daar krijgt de auto een update (een van de vele die hij zal krijgen)
Dit zal het probleem moeten verhelpen.

Helaas de problemen worden niet verholpen, maar er komen problemen bij, zo werkt de regensensor niet of slecht. En kent de navigatie na de tweede update ook bepaalde routes niet meer. Daarnaast ziet de Bots preventie systeem spookauto’s. Dus weer terug naar de Volvo dealer. Weer een update en de melding dat dit probleem op zal lossen.

Jammer, maar de problemen blijven en naar nog 4 updates, 8 garage bezoeken en 11 maanden wordt Volvo Nederland ingeschakeld. Deze doen een uitgebreide onderzoek en testrit. Worden autoradio, bots preventie systeem en het terugvallen van de snelheid ook door Volvo Nederland erkent, maar nu komt het mooiste dit is het gedrag van de XC60 zoals Volvo het bedoeld heeft.

Ik heb daar om ook hard gelachen om het review van de Volvo XC60 in de autoweek van een paar weken geleden. Een betrouwbare auto, ik weet niet wat Volvo Nederland betaald heeft voor dit onderzoek. Maar mijn ervaring met VOLVO is erg slecht. Nooit meer een chinees voor mij.

Blijven toch rare jongens die chinezen

Met vriendelijke groet

Een zwaar teleurgestelde autoliefhebber

3,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee