Volvo XC40 T4 Inscription (2018)

Volvo XC40 T4 Inscription (2018)

UitvoeringXC40 T4 Inscription
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

De eerste indrukken

• 150 km

Wat zou het worden? Een X2, een 3008 of een XC40? Eind augustus een weekendje proefritten gemaakt om te bepalen waar we de komende vier jaar mee gaan rijden. Het moest een SUVtje worden vanwege het zicht, maar wel met genoeg vermogen.

De X2 was het niet, de stoelen zaten niet lekker, het interieur was het niet maar de automaat reed wel lekker! De 3008 viel gelijk af, het kleine stuurtje en het weggedrag waren echte afknappers. De XC40 beviel gelijk, die voorkant, die stoelen, heerlijk weggedrag - dit wordt hem!

En zo begon de puzzel om de perfecte Volvo samen te stellen. T3 of T4? Inscription of R-Design? Welke lines? Uiteindelijk gekozen voor de T4 Inscription in Pine Grey met rood leren interieur en een aantal pakketten en sportchassis voor een wat steviger weggedrag.

De auto werd net voor de kerstvakantie uitgeleverd, erg handig want tijdens de kerst rij ik altijd redelijk veel - goed genoeg voor een eerste indruk.

De auto rijdt ontzettend comfortabel. Hij is erg stil en zoeft standaard als een limousine over de weg. Zet ik hem op Dynamic dan ‘gromt’ hij gelijk en is wat onrustiger, met hoge toerentallen, leuk voor bij het stoplicht, maar verder lijkt het niet nodig. De stoelen zitten ook heerlijk en zien er fantastisch premium uit.

De integratie met Apple CarPlay werkt mooi. Op de onderkant van display Apple en de bovenkant nog Volvo. Alleen jammer dat de navigatie van CarPlay (nog?) niet in het display getoond kan worden.

De hoge uitstap is heerlijk en zicht naar voren ook; zicht naar achter wat minder (maar dat kom ook door de getinte ramen :-)

Wat eerste verbeterpunten/onduidelijkheden:
- koppelen van de sleutel aan een profiel geeft telkens een foutmelding
- geluidskwaliteit via CarPlay is zo-zo, al mijn eerdere auto’s klonken een stuk beter; had ik toch moeten kiezen voor Premium Audio?
- de achteruitrij camera wordt erg snel vies; met inparkeren had ik zo’n beperkt zicht dat de ramen open moesten om te zien of het zou passen
- het is even wennen aan het pookje waar je twee keer moet tikken om om te schakelen tussen D en R

Na dat ik meer kilometers heb gemaakt zal ik m’n review updaten.

PRIVATE LEASE Volvo XC40