Volvo XC40 T2 Business Pro (2020) #3

Volvo XC40 T2 Business Pro (2020)

UitvoeringXC40 T2 Business Pro
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Eerste ervaringen

Ik heb nu ongeveer 1400 km gereden met de Volvo en mijn ervaringen zijn in principe een vorm van eerste indruk. De keuze voor een T2 is heel bewust genomen hoewel ik voor de eerste proefrit toch wel wat twijfels had omtrent een 3 cilinder in een Volvo. Mijn vorige auto was een Volvo V60 D3 Automaat Summum. 5 cilinder en 163pk. Maar na de proefrit was ik verkocht en mijn rijervaringen nu bevestigen dit helemaal. Auto rijdt erg stil en soeverein. Is minder rap als mijn vorige auto maar is nog steeds ruim voldoende vlot om heel goed met het verkeer mee te komen. Het uitrusting niveau is hoog en functioneel. Heel veel veiligheidsvoorzieningen. Over onkosten ed. is nog weinig te zeggen. Huidige brandstofverbruik is gemiddeld 7.8 lt per 100 km. Heel netjes..

De eerste 5000 km

Algemeen:
Ruim 5000 km probleemloos gereden en dit met erg veel plezier. Helaas wat weinig lange afstanden door de Corona crisis maar dat hoop ik de komende tijd in te halen.
Motor/Prestaties:
Er is/wordt veel geschreven over de T2 motor van mijn Volvo. Vooroordelen zoals "Een 3 cilinder voor een Volvo kan niet"!!! "Klein pruttel motortje"!!!!!. Gelukkig daarnaast veel meer positieve geluiden. Ik heb nu ruim 5000 km ervaring achter mij en ik ben enthousiast over deze motorisatie. Rijdt erg stil, trekt vlot op en is erg zuinig. Het is geen scheurijzer maar daar heb ik hem niet voor aangeschaft. De 8 trapsautomaat past perfect bij de auto. Even afwachten hoe het gaat als de caravan getrokken gaat worden.
Verbruik: 7,6 lt per 100 km gemiddeld door de vele kortere trajecten. Bij autoweg trajecten bij 100/110 km is dan 6,5 lt per 100 km makkelijk haalbaar.
Comfort:
De zit is duidelijk hoger t.o.v. veel andere personenauto's en dat rijdt erg prettig. Stoelen zitten erg goed en de auto is comfortabel afgeveerd. Dashboard is modern en overzichtelijk. Het grote middenscherm werkt snel en goed. Vergt allemaal wel wat gewenning. Android auto werkt perfect. Dit aanvullend systeem start wel wat langzaam op.
Ruimte:
Een ruime auto waarin ik, mijn echtgenote en onze Border Collie voldoende ruimte hebben. Door een hondenbench achterin de auto is daar de bagageruimte gehalveerd maar nog steeds behoorlijk.
Veiligheid:
De auto zit vol met veiligheidsvoorzieningen die zeker bijdragen tot veiliger rijden. Adaptieve cruisecontrol is zo'n goede aanvulling. Het zicht achteruit is beperkt maar de achteruitrijcamera en het waarschuwingssysteem wat waarschuwt en eventueel ingrijpt bij achterkruisend verkeer en/of voetgangers heft dit nadeel praktisch helemaal op.
Volvo on call werkt erg fijn
Onderhoud: tot nu toe niets, logisch bij zo'n kilometerstand

Verdere ervaringen

Comfort:
We zijn (naast het gewone gebruik) met "Knut"(zijn naam binnen de familie) op vakantie geweest binnen Nederland (met de caravan) hebben een lange solo rit heen en weer naar midden Zweden maakt. Het geweldige comfort(de stoelen, hogere zit, gebruiksgemak ed.) staat t.o.v. onze vorige auto(V60) op nog hoge peil.
Prestaties:
De T2 motor doet prima zijn werk en is zuinig en bovendien erg stil. Optrekken gaat vlot, ook het versnellen op de snelweg is meer dan voldoende. Het is tenslotte toch een 3 cilinder/1500cc motor. Gemiddeld verbruik varieert: 100/110 km 5,2l/100, 120/130 km 5,6l/100, korte ritten 7,8l/100, met de caravan rond 90 km 9l/100
Betrouwbaarheid:
Gedurende de 18.000 heb ik geen enkele storing gehad. Alles functioneert naar wens.
Veiligheid:
De veiligheidsvoorzieningen zijn zeer uitgebreid en werken fantastisch. Allemaal zeer functioneel en comfort verhogend
Gebruikskosten:
Behalve het tanken van de benzine zijn er geen verbruikskosten geweest

De auto is ingeruild

Na haast twee jaar rijden is de auto ingeruild. Niet omdat de auto niet voldeed maar omdat zich de gelegenheid voordeed deze T2 in te ruilen voor een Volvo T4 Plugin Hybrid Plus. Het zelfde comfort tegen lagere kosten. Het was de fijnste auto die wij ooit gehad hebben.

10,0

PRIVATE LEASE Volvo XC40