Volvo XC40 T2 Business Pro (2020)

Volvo XC40 T2 Business Pro (2020)

UitvoeringXC40 T2 Business Pro
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

De eerste 1000 km

Na een jaar lang in een XC60 te hebben gereden kwamen we toch wel tot de conclusie dat de auto ontzettend fijn reed maar dat het brandstofverbruik aan de hoge kant was. Wisten we eigenlijk wel bij de aanschaf maar toch als je van de wintersport terug komt en zit dat het nog niet eens 1 op 9 is maar dan wel continu 140+ op de Autobahn. Bij een bezoek aan de Volvo dealer vielen we op de XC40 en na een proefrit gekozen voor de T2. De 3 cilinder reed eigenlijk best prettig en ook het verlies van 100 pk t.o.v. de XC60 was niet overkomelijk. Was wel even afwachten toen door Corona de productie stil kwam te liggen maar begin augustus netjes afgeleverd door de dealer.
Ondertussen de eerste 1000 km gereden en zeer tevreden. Motor loop ondanks de 3 cilinders mooi rond en ook de automaat schakelt netjes. Nog even wennen aan alle toeters en bellen maar meeste zijn nu duidelijk en ingesteld.
Adaptieve cruisecontrol werkt zeer prettig en is ook op afstand in te stellen en eventueel ook met lane-assist waarbij je het stuur los kunt laten en hij netjes tussen de lijntjes blijft.
Verbruik ook even bijgehouden en voor de eerste 1000 km netjes 1 op 15.

1 jaar

Ondertussen het eerste jaar er op zitten en nog steeds ontzettend tevreden met de auto. Verbruik ligt tussen de 1 op 14 en 1 op 16 en dat zit op wat ik verwacht had.
Adapatieve cruisecontroll werkt prima maar je moet er wel om denken om op tijd naar links te gaan bij een voorligger. Voor je het doorhebt hang je achter een vrachtwagen met 88 km per uur.
Lane assist permanent heb ik uitgezet, een beetje storend op provinciale wegen om continu naar het midden van de weg gedrongen te worden. In combinatie met cruisecontrol op de snelweg wel relaxt.
De enige negatieve ervaring tot nu is dat ik er achter ben gekomen dat steenmarters de isolatie en de bekabeling lekker vinden en dus al aardige schade gehad. Gelukkig gedekt door de verzekering. Door de dealer een marter verjager onder de motorkap laten plaatsen.

9,5

PRIVATE LEASE Volvo XC40