Volvo XC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid Inscription Expression (2022)
Uitvoering | XC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid Inscription Expression |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Heerlijk rijdende auto
Inmiddels de 3e Volvo in mijn bezit. Wel tussendoor andere auto's gereden. Auto gekocht om de hogere instap, verbruik en toch weer het merk. Tot nu toe absoluut tevreden na 1 week en 1200km.gereden te hebben. Veel comfort lekker stil en erg stabiel weggedrag. De stoelen is één van de redenen om weer Volvo te rijden en wederom is dit een genot. Het gemiddeld verbruik ligt nu op rond de 1:18 waarbij veel op de snelweg is gereden met volle bepakking en met 5 inzittenden, knap werk voor zo'n zware en hoge auto. In de hybride of pure modus kom je, als je rustig rijdt zeker 40 km. ver. Na elke rit bij thuiskomst gelijk weer aan de lader, dus thuis kan er veel elektrisch gereden worden, dit is is ook erg comfortabel. Ook met 5 man (4 volwassenen en 1 peuter) is er voldoende ruimte. Tot nu toe dus louter positief over de auto.
Update
Ruim 20000 km verder. We blijven erg positief over de auto. Verbruik gemiddeld 1:24,7, geweldig toch voor zo'n "tank"! In augustus een rit naar midden Frankrijk. Bijna 8 uur onafgebroken gereden om vervolgens fit als een hoentje op de plek van bestemming te komen. Wat een geweldige stoelen, maar daar hebben we de auto natuurlijk ook mede om aangeschaft. Ondanks mijn rugproblemen kan ik hier geweldig in zitten (sportstoelen). Ook wat betreft de betrouwbaarheid een dikke 10 voor de Volvo. Ruimte genoeg ook in de bagageruimte. En wat is de auto heerlijk snel als het moet. Bovendien de rust/stilte in de auto is geweldig Kortom alleen maar lof.
Erg fijne auto
Ik blijf bij mijn oordeel dat het heerlijke, fijn rijdende auto is. Geen problemen tot nog toe. Wel de airco laten checken, omdat de ramen bij regen pas geleden besloegen en ik het idee had dat de airco op de koudste stand (temp buiten 9ºC) niet koud voelde. Bleek dat er in ruim 2,5 jr. tijd 39 gr. koelmiddel was verdwenen. Geen idee of dit normaal is. Het systeem bleek gelukkig in orde en is weer afgevuld met 520 gr. koelmiddel. Onlangs wel de banden vervangen, omdat de voorzijde "op" was. Dan maar rondom. Helaas niet de goede keuze voor banden gemaakt. Dit maal voor Vredestein Quatrac Pro EV gekozen, vanwege de goede recensies. De banden brengen echter een bepaalde vibratie in de auto teweeg en zoemen op een irritante manier bij bepaalde snelheden. Ook de bocht vastheid is niet goed. Die gaan er dus weer af.
Het verbruik blijft me nog steeds positief verbazen: 1:27,17. Natuurlijk wordt dan getracht zoveel mogelijk elektrisch te rijden, maar het resultaat is er naar. Ook in gebruiksgemak, (zit) ruimte, praktisch laadvermogen en comfort, een dikke duim! Voorlopig blijft ie dus!!
PRIVATE LEASE Volvo XC40

Volvo XC40 2.0 T5 AWD 247 PK Inscription ✅ Leder ✅ Pano ✅ LED
- 2018

Volvo XC40 1.5 T5 Recharge R-Design Pano Camera 21'' Trekh.
- 2020

Volvo XC40 2.0 B4 Inscription | Power Seats | 360 Camera | Adaptieve Cruise Control | BLIS | Donker Glas | Stoel en Stuurverwarming |
- 2021