Volvo XC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid Inscription (2020) #2

Volvo XC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid Inscription (2020)

UitvoeringXC40 Recharge T5 Plug-in Hybrid Inscription
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Xc40 - een geweldige rijexperience!

Begin oktober mijn nieuwe XC40 Recharge hybride opgehaald bij de dealer. Vanaf de eerste minuut werd ik gegrepen door de manier waarop deze auto je comfortabel omarmt. Wat een heerlijke rijervaring waarbij er van alles voor je automatisch gedaan wordt of geadviseerd. Of het nu zijn de veiligheidssystemen die al een paar keer subtiel ingegrepen hebben, de pilot assist die een langere autotrip op de snelweg compleet ontzorgd of de heerlijke audio installatie van HK (die je eerst wel even goed moet instellen). Ook het elektrisch rijden is voor mij een bijzondere ervaring, zonder lawaai en trillingen zuinig en milieuvriendelijk over de weg zoeven. Omdat we merendeel korte ritten rijden is 90% elektrisch, en daardoor kom ik uit op een gemiddeld verbruik van 1l op 30 km! Thuis weer even in het stopcontact en de volgende dag weer elektrisch rijden. Echter ook over het verbruik bij langere ritten ben ik tevreden, met lege accu nog 1l op 17 km gemiddeld, da's best goed voor een auto van 1700kg. De stoelen zijn zoals verwacht top en het bedienings paneel in het midden ook heerlijk toegankelijk. Het meeste spreekt voor zich. Verder licht de auto stabiel op de weg, stuurt strak in in de bocht en remt fantastisch. Als ik de auto op de oprit parkeer kan ik niet wachten op de volgende keer! Wordt vervolgd.

Hybride XC40 blijft positief verbazen!

Heb mijn hybride Volvo XC40 nu 1,5 jaar, de auto inmiddels goed leren kennen. De XC40 blijft iedere rit positief verbazen o.a. door zijn complete rijondersteuning, teveel om op te noemen: gedeeltelijk veiligheid en ook comfort! Omdat we veel kleine ritten maken rijden we voornamelijk op stroom, die thuis door de zonnepanelen opgewekt wordt, het gemiddeld brandstofverbruik over circa 2000km is dan ook ruim 30 km op 1 liter, dan kan je dus 1500 km op 1 tank benzine rijden! Op een acculading rijdt je (als je voorzichtig aan doet) 45km, met de Shell Recharge app probeer ik op iedere stoplocatie op te laden, dit lukt vrij aardig. We gaan er nog veel meer van genieten deze zomer.

10,0

PRIVATE LEASE Volvo XC40