Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid Inscription Expression (2020) #2

Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid Inscription Expression (2020)

UitvoeringXC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid Inscription Expression
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Heerlijke auto

Volvo XC40 Recharge T4 Plug-in Hybrid Inscription Expression

Besteld in mei 2020. Volgens planning half september geleverd.
Ik heb bewust de T4 besteld omdat ik geen behoefte heb aan veel vermogen. Het nadeel is dat je bij deze uitvoering vanwege de lage basisprijs veel opties moet nemen om een beetje goed uitgeruste auto te krijgen:
• Climate
• Park Assist
• Versality
• Driver Assist
• Navigation Tech
• Inklapbare trekhaak
Verlichtingspack 2 had ik niet aangekruist omdat ik geen behoefte heb aan verschillende kleuren ledverlichting. Helaas bleek achteraf dat ik daardoor ook geen verlichting op de achterbank heb. Minpunt!

Elektrisch
Voor het laden een extra groep geïnstalleerd in de meterkast en een CEE-wandcontactdoos bij de auto. Met 16 Amp. is de accu in ca. 3 uur weer vol. Bij een buitentemperatuur van ca. 12 gr. haal ik de beloofde 45 km of zelfs iets meer (ca. 50% snelweg 100 km/u en 50% stad). Bij 5 gr. wordt dat ongeveer 40 km. Bij het maken van een lange rit de accuenergie voor de terugreis bewaren via de “hold” knop. Tijdens de terugreis (navigatie aan) gebruikt de auto dan alle energie in de accu en is de accu zo goed als leeg op de eindbestemming. Werkt voortreffelijk. Omdat ik (door corona) nauwelijks lange ritten gebruik ik maar 1 of 2 x per maand benzine en rij ik voor de rest elektrisch.

Rijden.
De auto zit en rijdt heerlijk. Fijne hoge zit en heerlijke stoelen voor mijn lengte (2 meter). Wat mij betreft meer dan voldoende vermogen voor een keer inhalen. Als je rustig rijdt zie je alleen op je dashboard dat de verbrandingsmotor bijschakelt. De adaptive cruise-control werkt uitstekend. De rijbaan assistent werkt ook prima maar je moet je hand wel erg vast om het stuur houden om geen waarschuwing te krijgen.
Al met al tot nu toe zeer tevreden met deze auto.

PRIVATE LEASE Volvo XC40