Volvo XC40 Recharge P8 AWD (2020) #10

autoreview

Volvo XC40 Recharge P8
Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8Volvo XC40 Recharge P8

Signalement

UitvoeringXC40 Recharge P8 AWD
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020
KM-stand laatst24.000 km
Lezerswaardering: 55%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Goede auto, zeer brakke software

 • 24.000 km

Kosten technisch gaf mijn xc40 P8 de doorslag. Altijd heb ik leaseauto’s gereden, van diesel naar benzine naar hybride en uiteindelijk elektrisch. Ik heb eerder een Volvo v40 gehad, hierna een merc C350e gereden en uiteindelijk in 2020 na afloop van dat leasecontract voor deze Volvo gegaan. Tesla was een optie, maar in die tijd reed iedereen in een model 3 en ik wilde een hoge auto hebben, gewoon om dat ook eens te ervaren. Ik was dus eigenlijk een pionier met dit model, want het is 1 van de eerst geleverde XC40s in 2020 (november). Ik kan vertellen dat het tot nu toe qua rijden een verademing is, dan bedoel ik elektrisch rijden. De volvo is qua comfort ok, maar duidelijk minder als mijn C350e die ik ervoor had. Goed, het is dan ook een ander type auto en een andere klasse, het is niet anders. Qua stoelen is het zeker minder dan de merc. Je zit echt op de stoelen en niet erin, ook zijdelingse steun is matig. Stuur kan niet helemaal naar mij toe getrokken worden (ik ben 1.91m dus stoel staat eigenlijk in meest achterste stand), waardoor ik de stoel weer naar voren moet brengen, ergonomisch dus niet zo best voor lange mensen. Ik heb de versie met 20” wielen. Een maatje van met heeft degene met 19” wielen. Zijn auto heeft duidelijk minder last van afrol geluid van de banden. Veel rustiger.
Dan de infotainment. Dat is echt de achilleshiel van deze auto. Ik ben ITer dus kan redelijk begrijpen wat het kost om goede software te ontwikkelen, testen etc. Volvo duidelijk niet. Wat een ramp dit infotainment systeem. Dan doel ik op een aantal punten:
• Beloofde Carplay zou in de loop van 2021 beschikbaar komen, dat is er nog steeds niet
• Iedere update van het systeem zorgt ervoor dat het Internet signaal weg blijft, waardoor ik een afspraak met de dealer moet maken om de zogenaamde TCAM module op laag nivo te resetten (normale procedure is via ontwasemingknop, maar deze werkt dan niet, dus kan het niet zelf uitvoeren).
• Als dit gebeurt moet je je bedenken dat echt niets meer werkt! Geen navigatie, dus ook niet een methode om je reis van laadpunt naar laadpunt te plannen. Dan maar met de telefoon. Welkom in de jaren 2000….
• Regelmatig lopen de (beperkte) apps vast, waarna ik een reset van het systeem moet uitvoeren (via HUI methode).
• Geluid zou premium moeten zijn, maar…..mijn dochter klaagt steevast dat achterin niet goed te luisteren is….dan moet ik ook echt instellen dat het geluid achterin ingesteld wordt

Al met al een leuke auto, maar de software doet, voor mij tenminste, echt afbreuk aan het gevoel. Ik heb dan ook besloten dat dit echt mijn laatste Volvo wordt. De XC40 P8 rijders van het eerste uur zijn echt de lab-ratten. Zo voel ik het echt. En voor een auto van ruim 65K is dat echt not-done.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volvo XC40

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens