Volvo V70 T4 Polar+ (2016) #2

Volvo V70 T4 Polar+ (2016)

UitvoeringV70 T4 Polar+
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

eerste ervaringen

Na jaren in Mazda te hebben gereden, toch maar de overstap naar volvo gemaakt. Vond het al jaren een mooie wagen dus maar eens gaan praten bij de dealer en daar kwam een mooie deal uit.
Het is uiteindelijk dus een V70 2,0 T4 Polar geworden met alle mogelijke pakketen erop. Zoals estate line, Audio line, alarm instalatie, parkeer sensoren voor, of te wel geheel compleet.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt geweldig rijdt, vermogen in overvloed en veel ruimte. Verbruik valt niet echt tegen zo tussen de 1 op 12 a 13.
Het gebruiks gemak is fantastisch alles werkt zoals het hoort, zeker de adaptieve cruisecontrol. Navigatie bediening vraag even gewenning, maar via de on-call app is het een fluitje van een cent. Ook de stand kachel, die je met de app kan instellen werkt subliem, nooit meer krabben!
In februari volgepakt met 5 personen op de wintersport geweest, gewoon 160 op de CC, geen centje pijn.

Het enige minpunt dat ik tot nu toe kan verzinnen is de locatie van de elektronische handrem, die zit links in het dashboard. In de buurt van de versnellings pook was handiger geweest.

Onderhoudskosten heb ik nog geen zicht op, dat gaan we in september meemaken.

update

Afgelopen zomer naar de gorges du Verdon op vakantie.
Volvo volledig volgeladen e een pakket op het dak.
Waar ik met mijn vorige auto regelmatig moest terug schakelen om de lange hellingen in de ardenne boven te komen, ging dat nu een stuk beter. gewoon 120 op de CC en blijven gaan , helemaal top. Verbruik over de gehele vakantie ronde de 1 op 11. zeker met de vele auto tochten langs de gorges geen verkeerde waarde.

Het normale thuis verbruik is verbeterd naar bovwn de 1 op 13, dus dat is ook niet verkeerd. volgende maand de eerste beurt..........

Beurt

Afgelopen september eerst beurt laten uitvoeren. Zoals verwacht geen gekke dingen tegen gekomen, alleen het reguliere onderhoud.
Verbruik ligt momenteel rond de 1 op 13,5.
Kosten van de beurt €365,-