Volvo V70 D3 Limited Edition (2011) #2
Uitvoering | V70 D3 Limited Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Eindelijk...
Na 3 maanden wachten kon ik deze week eindelijk de nieuwe Volvo ophalen, nieuwe leasert. De oude Avensis D-cat weer ingeleverd.
Ik heb gekozen voor een V70 Limited Edition, met D3 Diesel.
163 PK, 400Nm is genoeg om lekker vlot mee te rijden. Uitrusting is top, leer, xenon, alles electrisch, navigatie, stoelverwarming, elect achterklep, noem maar op. Als opties op de ruime standaard uitrusting nog dakrails genomen, een dakspoiler voor het sportieve accent, en een ander type velg. Mooie, complete, ruime en veilige aut.
1e 1000 km erop binnen een week. Auto rijdt heel erg goed, zeer comfortabel, stil, moeiteloze bediening, en lekker vlot. Mooi donker geluid van de D3 vijfcilinder. Alles voelt goed aan, ook bij 200+ in Duitsland. Geen bochtensmijter, maar rechtuit enorm strak. Qua gebruik, comfort vergelijkbaar met een 5-serie, A6 en E-klasse, kost alleen iets minder. Uiteraard hebben die auto's ook weer hun specieke andere kwaliteiten, maar de Volvo komt aardig mee.
Kortom - 1000km, zeer tevreden. Minpuntjes? Eigenlijk niet maar zou het niet al te moderne navigatiescherm kunnen noemen. Zit na de facelist wel netjes weggewerkt in het dashboard, maar kan niet tippen aan BMW of Audi systemen.
Meer volgt zsm
2 weken en 3500 km verder
3500 km verder in 2 weken en kan alleen maar zeggen, goede keus ! Winterbanden eronder (Dunlop SP Wintersport 3D), en vele Autobahnkilometers gem 170/180 en rijdt gewoon goed, comfortabel en vlot. Verbruik sinds begin is 1 op 14,2, en gezien de vele hoge snelheden niet verkeerd. Stoelen zitten goed, na 2 weken veel rijden gewoon nog altijd goed uitstappen, heerlijk.
Minpunten: eigenlijk niet, kleine puntjes, navigatie had ietsje moderner mogen zijn, auto mag ietsje straffer geveerd zijn, maar dan kan je wellicht beter een R-Edition nemen.
1 maandje oud, 6200 km verder
Inmiddels is de Volvo precies een maand oud, en heeft iets meer dan 6200 km op de teller. Hier wat meer uitgebreide ervaringen:
- Comfort: Zeer comfortabele auto, goede vering, goede ventilatie/airco met vele instelmogelijkheden, die ik niet gebruikt heb omdat de AUTO stand gewoon zelf alles al regelt. Stoelvervarming heerlijk, in hoogste stand erg heet, maar in standje 1 gewoon lekker, vooral als je net instapt in de ochtend.
- Weggedrag: Comfortabel, geeft een veilig vertrouwd gevoel, met name rechtuit. In snelle bochten merk je dat de auto niet gebouwd is om deze supersnel te nemen, maar het kan wel, hij breekt niet snel weg. Maar, dat kan een BMW/Audi van dat formaat wel degelijk beter. Op hoge snelheiden rechtuit(+160 - 210) gewoon erg goed, toch redelijk strak, houdt erg goed het spoor, maar bij flauwe bochten met 180+ toch even iets gas los, door de grootte vd auto voel je al snel de beweging.
- Motor en transmissie: Lekker vlot, het is geen sprinter, maar een tussensprintje in zn 3 is geen probleem en behoorlijk rap. Ook in zn 6 vanaf 120 trekt hij vlot en hoef je niet terug naar 5, vanaf 150 nog een extra duwtje, maar bij 180 gaat het stukje langzamer. Schakelt erg lekker, soepel en zuiver. Kopepling makelijk rijdt in file op koppeling weg tot 20kmh, zonder schokken. Meer vermogen nodig? Nee, maar zou wel lekker zijn, het kan zeker onder de 100 nog wel tandje sneller, maar langzaam is hij zeker niet.
Uitrusting;
Top, lederen bekleding, stoelverwarminging, navigatie met harddisk, regensensor, xenon met meedraaiende koplampen, goede audio-aansluitingen, uiteraard alles electrisch incl achterklep (lekker!)
Veiligheid: TOP, zag een volvo bij de dealer die een pilaar op autobaan gepakt had, tot voorruit helemaal plat, maar kooi nog heel en gewoon uitgestapt. Veel voorziening zoals 8 airbags, city-safety systeem, led-achterlichten etc etc (zeer welkom in de mist!!
De auto bevalt erg goed, met 1500km per week en 1.90 lang kan ik zeggen dat de stoelen me bevallen. Het rijdt gewoon goed en degelijk en vlot, erg veilig, getuige 2 x kennismaking met city-safety systeem in de file die ingreep omdat ik erg kort aanslot (bewust). Mooie feature.
Wensen? Normale handrem, iets meer vermogen nog (D5 ??), iets strakker onderstel voor de snelle bochten en rotondes, maar dat was het dan wel.
2 Maanden en 11.000 op de klok
De auto is nu precies 2 maanden oud, en de km-stand staat praktisch op 11.000. Nog altijd zeer tevreden zoals al eerder aangegeven. Geen mankementen, geen piepjes, storingen of wat dan ook.
Het verbruik wordt ietsje beter ook, dat zal ook met de mindere weersomstandigheden te maken hebben zodat ik een stuk minder snel over de Autobahn in DE rijdt.
Nog elke dag blij met instappen, zoveel comfort en gemak is heerlijk. Als ik over 2,5 jaar weer wat moet uitzoeken, dan maakt de Volvo weer kans, alhoewel waarschijnlijk dan de opvolger er wel al is. Ik zou wel voor een iets strakker onderstel gaan, en misschien als motorisering voor een D5 met de automaat, maar veel meer dan dat kan ik eigenljik niet wensen. Uiteraard als het leasebudget het toelaat kijk ik ook naar de A6 en 5-serie, maar ik wil toch wel dezelfde opties houden als nu, das wellicht wordt dat lastiger, maar je weet het nooit.
Voorlopig nog perfect, inmiddels ook in de dikke sneeuw mee gerede in Zuid Duitsland, maar voelt gewoon vetrouwd en veilig. De winterbanden (Dunlop Wintesport 3D) maken iets meer lawaai dan de zomerbanden, maar doen het in de gladheid en sneeuw erg goed. Goede keus voor deze grote zware auto.
Meer volgt, hopelijk nog zulke zorgenvrij km.
Kritiek? Ja, Navigatie doet het goed, maar is erg optimistich qua tijd, en de pop-up voor file op je route moet eigenlijk zijn dat je kan zien wat het precies is, ipv gelijk vragen om omleiden of niet. Nu moet je via verschillende knoppen via het menu de details zijn, niet handig en niet veilig onder het rijden. Software update maken??
3 maanjes en 16.000 km
En weer maandje en 5000 km verder.
Nog steeds geen probleempjes. De auto bevalt nog altijd zeer goed. Verbruik nog steeds ruim 1.14,6. Vorige week 2 x Keulen, beide keren redelijk rustige weg dus bijna continue 180+ en na het tanken bij de grens een verbruik 1.13,2, wat enorm goed is gezien de snelheid. Lijkt wel of het steeds zuiniger wordt.
Puntje;
- Ruitenwissers maken veel strepen, eigenlijk gelijk al - ook als sproei je continue, worden niet goed schoon, precies midden voor je neus. Niet handig, waarschijlijk teveel druk ofzo. FF laten kijken met beurt.
Nu kijken voor sunblinds of blinderen. Iemand tips toevallig ??