Volvo V70 2.5 D (2000)
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 39.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Het is een mooie auto om naar te kijken en hij voelt stevig aan, maar kan NOOIT de vergelijking met mijn vorige Volvo aan ... Het gaat keihard bergaf met dit merk sinds Ford aan het roer staat!
Om even de problemen samen te vatten :
- de stabilisatorstang voor is vervangen
- 2 x was er een wiel aan het loskomen
- een erg hoge roetuitstoot bij acceleren (en dan spreek ik nog niet over gas op de plank)
- trillende schijfremmen die nog vervangen moeten worden
- een kloppend geluid in de ophanging
(waarschijnlijk opnieuw de stabilisatorstang)
- een vervelende piep bij gasgeven / gaslossen / koppeling indrukken : zou de alternator zijn ...
- je ziet de sporen op het stuurwiel waar ik mijn handen altijd plaats (begint te verslijten!)
- en als klap op de vuurpijl : een motor die vervangen diende te worden na 100.000 km!
Bovendien vind ik de binnenruimte erg gekrompen (vooral achteraan en dat voor een break!) ten opzichte van een 850 en vind ik die diesel toch niet erg geciviliseerd (je voelt nog altijd perfect wanneer de turbo begint mee te blazen).
Kortom : een heel mooie wagen, zeer comfortabel (dat dan weer wel!), maar de kwaliteit is er bij mijn exemplaar toch niet echt op vooruitgegaan. Heeft nog iemand deze ervaring?
Enkel omwille van mijn goede ervaringen met mijn vorige wagens zou ik misschien nog ns overwegen om een Volvo aan te schaffen (en omdat ik geen liefhebber ben van het Duitse staal).
zie hoger!